A Pfizer bejelentette, hogy “vége a járványnak”. Ezek szerint visszatérhetünk a normális kerékvágásba?



A Pfizer bejelentette, hogy “vége a járványnak”. Senki sem számíthatott arra, hogy a COVID-19 elleni küzdelem így ér véget. Az oltóanyag-gyártó megosztott egy hírt, mely minden bizonnyal emberek millióinak fog tetszeni szerte a világon. Ezek szerint hamarosan visszatérhetünk a normális kerékvágásba.

A koronavírus-járvány kezdetétől fogva nem lehetett tudni, hogy meddig tart majd mindez. Meddig kell szembenéznünk a korlátozásokkal járó nehézségekkel. Gyakran hallottunk olyan jóslatokat, melyek szerint a küzdelem körülbelül 4 évet vesz igénybe. Egyes “tisztánlátók” szerint a járvány addig kísér minket, míg a vezetők úgy gondolják. Arra senki nem számított, hogy a járvány negyedik hullámának közepén a Pfizer ilyen optimista hírekkel fog szolgálni. Az oltóanyag-gyártó úgy véli, hogy hamarosan visszatérhetünk a járvány előtti élethez.

A cég vezetője, Albert Bourla véleménye szerint a következő évben esélyünk van győzni a koronavírus felett. Ez persze nem jelenti azt, hogy a vírus teljesen megszűnik. A kórokozó új mutációira továbbra is számítani kell. Ennek ellenére az oltás miatt csökken a terjedése.

Osztom azt a nézetet, hogy egy éven belül visszatérhetünk a normális élethez. Azonban nem hiszem, hogy a változatok és mutációk megállnak, nem gondolom, hogy az oltás teljes mértékben megszűnik.

A virológusok kicsit másképp látják a helyzetet. Szerintük még kell egy jó év még a győzelemhez.

Korábban a Moderna főnöke, Stephane Bancel is hasonló véleményen volt a koronavírus-járvány kialakulásáról. Azt mondta, hogy a járvány elleni győzelem több hónapot is igénybe vehet.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)