Ugyan szólaljon már meg aki gyerek korától eszi a házi szalonnát és még kutya baja nem volt tőle! Figyeld mit írnak róla...



Gondolkodtál már azon, hogyan maradtak egészségesek a nagyszüleid? Hogy élhettek 70, 80 akár 90 évig háborúkat átvészelve úgy, hogy akkor még az orvostudomány és az ellátás is gyerekcipőben járt? A megoldást a hűtőben kell keresned! Mert bizonyára a te hűtőd egyik polcán is ott lapul a titok nyitja, egy darabka szalonna. Ez a manapság oly sokat szidott és megvetett, zsíros alapélelmiszer sokkal hasznosabb a szervezet számára, mint gondolnád! A szalonna ugyanis erősíti az immunrendszert, jó esetben nincs benne tartósítószer és színező anyag.Akármilyen hihetetlen, de koleszterinszintre is jó hatással van!Miért különleges a szalonna?

Nem is csoda, hogy a disznózsírt oly régóta használják az orvoslásban. Olyan természetes zsírokat tartalmaz, melyek – persze nem túl nagy mennyiségben fogyasztva – jótékony hatással vannak a szívre, szabályozzák a szívizom összehúzódását. Ha dohányzol, akkor pedig különösen hasznos lehet, ha néha bekapsz egy-egy falat szalonnát!

A szalonna ugyanis szelént tartalmaz, mely visszafogja a szervezetben zajló oxidációs folyamatokat, így csökkenti a cigarettafüst okozta káros hatásokat is.

Egy jó buli közben is érdemes csipegetned szalonnás falatkákat, ezzel a másnapot könnyíted meg. A szalonnában rejlő zsír ugyanis gátolja, illetve részben megakadályozza az alkohol felszívódását.

Reggel nincs se hányinger, se kínzó fejfájás, ha a borod mellé szalonnázol!Úgyhogy fogyasszátok nyugodt szívvel!


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)