Rusvai Miklós elmondta kitálalt: EZÉRT nem oltatja be magát negyedszerre



Nem oltatja be magát negyedszerre, inkább vállalja a veszélyt – idézi az Index Rusvai Miklós állatorvos, virológus szavait a Spirit FM Aktuál című műsorából. A hét legmegdöbbentőbb nyilatkozatára nem kellett sokat várni, még csak hétfő reggel van.


A szakértő többek között arról beszélt a műsorban,


hogy szerinte a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál,

az átfertőződés és az oltás nyújtotta immunitás között nincs lényegi különbség,

a fertőzés révén nyert immunitást „örökre megjegyzi” az emberi szervezet,

és végül arról, hogy nem oltatja be magát negyedszerre, inkább vállalja a veszélyt.


A KORONAVÍRUS MÁR NEM SOKKAL VESZÉLYESEBB AZ INFLUENZÁNÁL


Rusvai Miklós szerint a koronavírus már nem sokkal veszélyesebb az influenzánál. „Nekem meggyőződésem, hogy a kemény koronavírus-járványon már túl vagyunk. Lehet félni attól, hogy esetleg komolyabb megbetegedést okozó variánsok kialakulnak, de ennek a reális veszélyét már nem látom, ugyanis ha lesznek is ilyenek, már nem tudnak olyan mértékben tért hódítani, éppen azért, mert az omikron nagymértékben immunizálta a lakosságot” – fejtegette.

Rusvai Miklós szerint a lopakodó, BA.2-es omikron-alvariánstól sem kell komolyabban tartani, amelynek magyarországi megjelenését Müller Cecília jelentette be a múlt héten:



NINCS KÜLÖNBSÉG AZ OLTÁS ÉS A FERTŐZÉS NYÚJTOTTA IMMUNITÁS KÖZÖTT


A virológus arról is beszélt, az átfertőződés és az oltás nyújtotta immunitás között nincs lényegi különbség, szerinte mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. 

Ahogy már korábban többször is elmondtam, én augusztusban kaptam a harmadik vakcinaadagomat, de negyedjére már nem szándékozom beoltatni magam, vállalom a veszélyt – jelentette ki.

Az utóbbi kapcsán egy érdekesség: Rusvai Miklós korábban arról is beszélt, hogy akár húsz oltást is be lehet adatni, akkor sem lenne baj.


A FERTŐZÉS RÉVÉN NYERT IMMUNITÁST ÖRÖKRE MEGJEGYZI A SZERVEZET


A virológus arról is szót ejtett, hogy a fertőzés révén nyert immunitást „örökre megjegyzi” az emberi szervezet. Mindeközben leszögezte, hogy ez még alapvetően nem azonos azzal a védettséggel, amelyet az oltás után szerez az ember, és amely körülbelül 4-6 hónapig tart. Hozzátette, az immunrendszerünk az immunizálásra is hasonló módon „emlékszik”, viszont ilyenkor kell 5-7 nap ahhoz, hogy ismét megtermelje az antitesteket, ami bajt okozhat.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)