A békebeli Madártej titka! A hab nem esik össze, egyszerűen elkészíthető és elmondhatatlanul finom!A madártej számtalan módon elkészíthető, de ez a variáció nagyon finom és nem is nehéz elkészíteni. A hab is tökéletes, nem esik össze, érdemes kipróbálni, mert ez tényleg bámulatos.


Hozzávalók:


2 liter tej,

csipet só,

16 db tojássárgája,

6 – 8 kanál cukor,

2 tasak vaníliás cukor


A tojáshabhoz:


16 db tojásfehérje,

a tojások fehérjéhez 8 evőkanál cukor,

2 tasak vaníliás cukor,

csipet só


Elkészítés:


2 liter tejet, egy csipet sóval odateszek forralni, közben 16 db. tojást kettéválasztok, a tojás sárgájába teszek 6 kanál kristálycukrot,( ha nagyon édesen szeretitek, akkor 8 kanál cukor) 2 vanília cukrot és habosra verem (kb. 10-15 perc). A tojások fehérjét 8 evőkanál kristálycukorral, 2 vanília cukorral és egy csipet sóval jó keményre felverem.

A felforrt tejbe szaggatom a tojásfehérjét ( kb. 1 perc) , ahogyan forr a tej, úgy megfordul a hab, amit evőkanállal egy kicsit besegítek. Egy nagyobb tálba kiszedem, és mindaddig folytatom, míg az összeset ki nem főzöm.

Ha készen van, akkor a felvert tojássárgájához fokozatosan hozzákeverem a felforrt tejet. Az összekavart tojássárgás tejet visszaöntöm az edénybe és lassú tűzön (tartalékon), állandóan kevergetve kb. 3-4 percig főzök. Ha már sűrűsödik, leveszem a gázról, (mert különben összetúrósodik) kiöntöm egy tálba.

Az edénybe, amibe készítettem a madártejet, óvatosan belerakom a habot is szedőkanállal rálocsolom az összes tojássárgás tejet. Remélem érthetően leírtam, de ha valami nem világos szívesen segítek. 


Jó étvágyat!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)