VAKMERŐ lépés! ITT a dátum: ettől a naptól kezdve MEGSZŰNIK az összes járványügyi korlátozás!Eltörlik az összes járványügyi korlátozást.

Egyes tudósok szerint a járványügyi korlátozások ilyen nagy mértékű csökkentése után ismét megnőhetnek az esetszámok, mások szerint azonban a jelenlegi járványadatokat látva ez a leglogikusabb lehetséges következő lépés.

Boris Johnson brit miniszterelnök állítólag arra készül, hogy a szigetországban már márciustól fokozatosan eltörölnek mindenféle koronavírus elleni korlátozó intézkedést. Egy magas rangú forrás szerint a brit kormány komolyan fontolgatja, hogy feloldanak minden, jogilag most még kötelező érvényű korlátozást és átállnának egy új, ajánlásokon és útmutatásokon alapú rendszerre, amivel a koronavírust gyakorlatilag úgy kezelnék, mint az influenzát, azaz egy olyan betegségként, amivel az embereknek együtt kell élnie – számol be a Blikk.

A tisztviselő szerint még az olyan, legalapvetőbb szabályok is megszűnhetnek, mint a pozitív teszt esetén a kötelező karantén, vagy az együttműködés a társadalombiztosító Test and Trace programjával, ami elvileg lekövei, hogy ki került kapcsolatba koronavírusosokkal. A járvány kezdetekor bevezetett sürgősségi intézkedések márciusban járnak le, ha csak nem hosszabbítják meg őket az omikron variáns megjelenése előtt meghatározott ütemterv részeként.

A Guardian szerint a korlátozások területén decemberben bevezetett „B terv” állítólag olyannyira meghozta a hatását, hogy a kormány az oltási útlevél használatát és az otthoni munkavégzésre szóló ajánlást már ebben a hónapban, vagyis a mostani vagy a következő héten meg is szüntetheti. Az üzletekben és a tömegközlekedésben azonban továbbra is kötelező maradhat a maszk viselése.

Sajid Javid egészségügyi miniszter egyelőre még óvatos optimizmussal tekint afelé, hogy a „B terv” által bevezetett korlátozásokat jelentősen csökkenteni lehet. Boris Johnson viszont állítólag sokkal reménykeltőbbnek látja, hogy az országban zuhannak az esetszámok és a kórházak leterheltsége sem nőtt, és bízik abban, hogy az Egyesült Királyság hamarosan már biztonságosan együtt élhet a Coviddal.

Johnson állítólag az elkövetkező hetekben véglegesíti a koronavírus-korlátozások feloldásával kapcsolatos javaslatait, és várhatóan márciusban jelenti be, hogy mi lett a végső döntés, közben pedig kidolgozzák az egész procedúra jogi alapjait is. Január eleji adatok szerint Nagy-Britanniában eddig több mint 35 milliót adtak be a koronavírus elleni oltás harmadik, emlékeztető dózisából, és a 70 éven felüli korcsoportban meghaladja a 90 százalékot azoknak az aránya, akik már megkapták a harmadik oltási adagot.

Egyes tudósok szerint a korlátozások ilyen nagy mértékű csökkentése után ismét megnőhetnek az esetszámok, mások szerint azonban a jelenlegi járványadatokat látva ez a leglogikusabb lehetséges következő lépés.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)