Ne vedd meg a kínai fokhagymát! Az egészségedre is káros lehet! Így tudod megkülönböztetni!



Válaszd a hazait! Így különböztetheted meg.

Ha kínait veszel, nagy az esély, hogy növekedésserkentőkkel, rovarirtó szerekkel kezelték!

Valójában a kínai fokhagyma a mű-, és szerves trágyának, növényvédő szereknek és egyéb kémiai anyagoknak köszönheti egészségesebb külsejét. Olyan hajmeresztő hírek is felröppenek, hogy a fokhagymát kezeletlen szennyvízzel öntözik bizonyos vidékeken. Hormonokkal és egyéb kémiai anyagokkal akadályozzák meg a csírázást, ezért lesz gyengébb főzés során, ellentétben a magyar társával. A több ezer km-es távolságot a gamma sugárzásnak köszönhetően éli túl, így hónapok után a konyhánkban állva is egészségesnek látszik, amíg a magyar fokhagyma pár hét alatt megbarnul.


Vásárolj helyi termelőtől a piacon! Fontos különbség, hogy az itthon termő kerti fokhagymának jóval erősebb az íze, nehezebb is egy-egy fej, és rajta van a gyökere is.

Az igazi jó magyar fokhagyma antioxidáns, vérhígító, köhögéscsillapító, afrodiziákum, antibakteriális, gombaellenes, rákmegelőző, gyomor- és bélvédő, vérnyomás-szabályozó, náthától védő, béltisztító.


Termeld meg magadnak!

Ősszel kell elduggatni a fokhagymát. Szedd gerezdekre és úgy egyesével kell kb. 4-5 cm mélyen a földbe dugni. Tavasszal kihajt, júliusban betakaríthatod, ahogy elszáradt a levele.

A szárak tetején lesz mag, de az csak a második évben fog teremni.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)