Pozitív a teszted? Ha ezek a tüneteid vannak, azonnal hívj mentőt!



Míg a világ lélegzetvisszafojtva figyeli, vajon mi derül ki a koronavírus új, omikron nevű törzséről, az orvosok és a kutatók máris kezdik felrajzolni, milyen tünetekkel jelentkezik a betegeknél az új variáns.

Mint az összegzésekből kiderült, vannak tünetek, melyek megfelelnek az eddigi kórleírásnak – ilyen például a torokkaparás vagy köhögés –, más tünetek egyáltalán nem jelentkeznek, megint mások pedig teljesen újnak számítanak.

Így például az omikronra nem jellemző az ízlelés- és szaglásvesztés, ugyanakkor van olyan tünet, mely kifejezetten erre a fertőzésre hívhatja fel a fentiek mellett a figyelmet, ez pedig az éjszakai izzadás.


A fertőzés tünetei összefoglalva tehát a következők:


éjszakai izzadás

száraz köhögés

láz

torokkaparás

végtagfájdalom

Az omikron-fertőzést egyes dél-afrikai jelentések a kórkép alapján enyhébb lefolyásúnak vélik, bár ezzel kapcsolatos hosszú távú bizonyítékok még nem láttak napvilágot, sőt, a briteknél már bizonyítottan halt meg omikronnal fertőzött beteg.


Mikor van baj? 


nem tudunk feküdni,

légzésszámunk 25/perc fölé megy,

ha nem tudjuk 12 másodpercnél tovább visszatartani a lélegzetünket,

ha szünet nélkül köhögünk,

lázunk csillapíthatatlan,

nem tudunk enni, inni, mert hányunk, hányingerünk, hasmenésünk van,

ha zavartnak érezzük magunkat, vagy

ha az oxigénszaturációnk kisebb, mint 93.

A fenri esetekben feltétlenül hívjunk mentőt és azonnal kérjünk segítséget!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)