Óriási aszteroida közelít a Föld felé, már csak pár nap...1000 méternél is hosszabb az az űrszikla, ami veszélyesen megközelíti a Földet hamarosan.

Nagyjából két és félszer olyan magas, mint az Empire State Building, a „potenciálisan veszélyes aszteroidák” közé sorolják.

Az aszteroida egyike azon szikláknak, amik rendszeres látogatók, legközelebb január 18-án, magyar idő szerint 22:51-kor lehet rá számítani.

E havi látogatása viszont biztonságosnak ígérkezik, az aszteroida ugyanis 1,93 millió kilométerre zúg el a Földtől. Ez nagyjából 5,15-ször nagyobb távolság, mint innen a Hold. A pályájára vonatkozó számítások csak 133 kilométeres hibahatárral rendelkeznek, így nem áll fenn a veszélye annak, hogy a közeljövőben összeütközünk ezzel az aszteroidával.

Az 1994 PC1 aszteroida néven ismert űrsziklát először 1994-ben fedezte fel Robert McNaught csillagász az ausztráliai Siding Spring Obszervatóriumban. Később a tudósok egészen 1974 szeptemberéig visszamenőleg találtak róla felvételeket, ezért lehetnek a szakemberek olyan biztosak a pályáját illetően.

Aki kíváncsi az aszteroidára, az mindenképp használja ki az e havi alkalmat, mivel legközelebb várhatóan 2105. január 18-án lesz hasonló távolságra a Földtől

 - írja a Bors.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék