Kitálalt a halottkém: Ez a 10 dolog történik percről-percre az emberi testtel a halál után!



Ha a keringés és a légzés megszűnik, akkor beáll a klinikai halál. A szívünk nem dobog többé és agyműködésünk is leáll. Azt gondolnánk, hogy a szervezetünk ilyenkor teljesen kikapcsol, de nem ez történik. Halálunk után a szervezetben még számos biokémiai folyamat játszódik le.

Bár a lélek már elhagyta a testet, abban még aktív munkálatok folynak. Ha te is kíváncsi vagy, hogy mi történik pontosan ilyenkor, akkor olvass tovább.


1- A keringés leáll


A szív pumpafunkciója megszűnik, nem dobban többet, nem húzódik össze, ezért az erekben sem mozog már körbe-körbe a vér. Leáll az áramlás, a vér az erekben marad.


2- A test színe más lesz


A vér nem áramlik többé a testben, ezért az kezd elszíneződni. A gravitációnak megfelelően a földhöz közelebbi részen halmozódik fel a vér. A test felülre eső részei elhalványulnak, kifehérednek, az alsó részek sötétülnek. Ezek a hullafoltok.


3- Elindul a kihűlés


A test az alap hőmérsékletéből folyamatosan veszít, ahogy leállnak az életfunkciók. Ez komfort körülmények között óránként 1-1,5°C-ot jelent.


4- Merevség


A halál után az izomtónus elenyésző, majd idővel az izomszövet megkeményedik. Az izomrostok az összehúzódás-elernyedés folyamatában, ATP (energiát adó molekula) hiányában megrekednek. A halált követő 2-3 órában először az arc és nyak izmai merevednek meg, majd a további testrészek folyamatosan. 24 óra alatt a teljes test merevsége beáll, ez 24 órán keresztül még megmarad, majd újra elernyed.


5- További mozgások tapasztalhatóak


A keringés leállt, a merevség beállt, viszont órákkal később is lehetnek kisebb rángások, amelyek annak következtében alakulnak ki, hogy az izomrostok még kaphatnak üzenetet az idegrendszertől. Ez folyamatosan elhalványul.


6- A bőr kisimul


A halál beálltát követően 72 órával az izmok teljesen elernyednek, a ráncok eltűnnek, a bőr teljesen kisimul.


7- A szervezetből kiürül, ami benne maradt


Mivel minden egyes izom elernyed, így azok a záróizmok is, amelyek alaphelyzetben összehúzódott állapotban vannak. Ennek következtében a belekben rekedt széklet és gázok, ugyanakkor a hólyagban rekedt vizelet is eltávozik a rendszerből.


8- Szagok


A testben a halál után javában folynak a lebontó folyamatok, a benne található enzimek és mikroorganizmusok vezénylésével. Ezt kellemetlen szagok kísérik. Kezdetben csak sejt szinten tapasztalható, de 48 óra múlva már szembetűnő jelenséggé alakul.


9- Duzzadás, puffadás


A bomlási folyamatok során sok gáz szabadul fel, amely a belső részeket, üregeket kitölti és ezáltal duzzadás, puffadás tapasztalható meg.


10- Teljes szöveti bomlás


A csontvázon, a hajon, a fogakon és a körmökön kívül minden lágy szövet teljesen elbomlik. Először fokozatosan felpuhulnak, majd leválnak a vázról.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)