Nagyon fontos! Kiadták a figyelmeztetést! Vigyázz halálos is lehet a banán. Erre figyelj!




Nagyon fontos! Kiadták a figyelmeztetést! Vigyázz halálos is lehet a banán. Erre figyelj!

Szereted a banánt? Vigyázz halálos is lehet!

Párja rohant a konyhába, hogy mi történt, majd egy mozdulattal kidobta a kertbe a banánokat.

„A legnagyobb közösségi oldalon írt nekem a hölgy” – mondta a Ripost-nak Both Zoltán. Az állatbefogó szerint gyaníthatóan nemrég kikelt banánpókok lehettek a kis élőlények, melyek kibújtak a banán héja alól.

Az állatbefogó szerint nagy szerencséje volt a családnak, ugyanis a banánpókoknak a csípése halált is okozhat. Ez az állat Dél- és Közép-Amerikában honos. 10-12 centisre is megnőnek. Csípése égő érzést, hányingert, lázat, sőt szívelégtelenséget is okozhat, de 20 kg alatti gyermekeknél és időseknél akár halált is.„ Az a baj, hogy a kertbe kidobott pókok valószínűleg életben maradnak, így egyre több olyan állat lesz Magyarországon, melyek nem őshonosak nálunk, sőt veszélyesek is” – mondta Both Zoltán.

A szakember szerint az utóbbi időben egyre több állatot hurcolnak be élelmiszerekkel és egyéb cikkekkel. „Riasztottak már engem virágboltból, ahol a külföldről érkezett becsomagolt virágban ott volt egy skorpió.

De ilyen állatot talált egy vevő abban a lefóliázott hűtőszekrényben is, amely két hétig hajózott a tengerentúlról. Ráadásul több állattartó a megunt kedvencet egyszerűen szélnek ereszti. Aligátorteknősből például az utóbbi három évben magam 11-et fogtam be” – árulta el Both Zoltán.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)