Ma elejtettem a pénztár előtt 5.000 Ft-t, mikor az előttem lévő hölgy felvette és eltette a saját zsebébe, miközben ezt mondta:



Ma egy teljesen őrült dolog történt velem!

A jelenlegi "szórakoztató" élethelyzettől megkövetelt óvatossággal, maszk, fertőtlenítés a bejáratnál... és a többi ... elvégzett bevásárlás után beálltam a sorba a fizetéshez, a földre téve a szatyrokat az árúval, majd miközben a pénzt elővettem és letettem a telefonom, a fizetéshez kivett 5000ft-os bankjegyem leesett a földre.

A hölgy, aki előttem állt és határozottan nem tűnt teljesen százasnak, épp befejezte a fizetést, szép lassan lehajolt és felvette a bankjegyem. Azt gondoltam, milyen kedves és udvarias emberek vannak és hatalmas mosollyal nyújtottam a kezem a pénzemért, igyekezvén a távolságot is tartani, míg vártam, hogy visszaadja a pénzt és már nyitottam a szám a köszönetre.

De hirtelen nyitva maradt a szám attól, amit mondott: - “Ami a földön van, azé, aki megtalálja!” - és ezzel elment... sietség nélkül, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Hátranéztem a mögöttem álló hölgyre és a közelemben, aki a jelenetet látta, mindenki meg volt rökönyödve és halkan morgott.

Hívhattam volna a Rendőrséget vagy a biztonsági őrt, de annyira abszurdnak tűnt, ami történt... hogy pont engem akarnak kifosztani. Otthagytam a bevásárolt árút a földön és követtem a hölgyet a parkolóba, hogy visszaszerezzem az 5000 Ft-ot.

Utolértem és kértem a pénzem, de ő csak lenézően rámnézett és úgy tett, mintha láthatatlan lennék. Lassan letette a két nagy szatyrát a földre, hogy elővegye a zsebéből a kocsija kulcsát és én akkor gondoltam egyet - most vagy soha!

Felvettem a két nagy szatyrot és megismételtem: - "Ami a földön van, az azoké, akik megtalálják!" - és elkezdtem futni az autóm felé, míg a nézők nevettek és tapsoltak.

A nő, ettől megalázottan, kiviharzott nagy dirrel-dúrral az autójával a parkolóból, kilapítva néhány útjelző narancssárga kúpot is.

Amikor hazaértem, kinyitottam a szatyrokat és a következőket találtam:

- 2 kg friss és nagytestű rák,

- 1 szép lazac

- 1,4 kg bélszín

- bio sajtok és joghurt

- teljes kiőrlésű toasztkenyér

- 2 csomag szélesmetélt

- 2 csomag bio piros alma

- 2 üveg csipkebogyó lekvár

- 1 üveg kézműves libamáj

- 1/4 premium minőségű pácolt sertéssonka

- 1 nagy üveg majonéz

- 2 tábla vaj

- 2 üveg 2 literes coca-cola

- 2 üveg nemes francia bor

Még soha nem vásároltam ennyi finomságot 5000 Ft-ból!

És most itt ülök, ... egy pohár Bourgueuil-t iszogatva és libamájat csipegetve... és felteszem magamnak a kérdést:

Elolvastad IDÁIG?

Természetesen nem velem történt meg. Ez csak egy kampány, az olvasás promotálására!

Mert az olvasás élénkíti az agyat, a fantáziát, a képzelőtehetséget és elvisz más tájakra, helyzetekbe és segíti a kommunikációt is.

Ha úgy gondolod, lemásolhatod és kiteheted a barátaidnak is egy kis mosolyt csalni az arcukra és talán az olvasásra ösztökélni őket.

Csodás napot kívánok neked.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)