“Ilyen pofátlanságot régen láttam! Megvettem egy zacskó chipset, erre ez volt benne!”



Igencsak paprikás hangulatba került az a vásárló, akinek a rövid írását az interneten találtuk, és annak lényegét most összefoglaljuk a Számotokra:

“Egészen biztosan nincs senki, akit ne idegesítene, hogy 300 forintért megvesz az ember egy zacskó chipset, és a zacskó nagyrészt csak levegőt tartalmaz, a krumpli a zacskóban szinte csak mellesleg és nyomokban található meg..

Ezután következik egy rövid számítás, amelynek eredményeként arra jut az úriember, hogy a chips csupán levegő, és mellesleg sózott krumpli 6.000 Ft-os kilónkénti egységáron. Kiemeli továbbá, hogy inkább készítsünk otthon chipset vagy sült krumplit, mert abban legalább adalékanyagok sincsenek.

Utóbbi kérdésben egyébként igazat adunk a felháborodott vásárlónak, a házi étel mindig a legjobb!

Ám az előbbi megjegyzései némi finomításra szorulnak. Végeztünk egy rövid kis “kutatást”, és arra jutottunk, hogy (bár az emberek többsége meg van róla győződve) valójában semmi átverés sincs a chipses zacskókban: abban egészen pontosan nem “levegő”, hanem nitrogéngáz van, ami segít sokkal tovább megőrizni a chips minőségét és attól a krumpli sokkal tovább ropogós. A gáz egyébként az egészségre veszélytelen (ellentétben a tartósítószerek legtöbbjével). A chips egységárát pedig a tényleges súlya határozza meg, és abban nincs benne a nitrogéngáz súlya.

Te mit gondolsz?

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)