Ha 110-es kódot látsz a jogsidban, vigyázz, jó eséllyel megbüntethetnek a rendőrök!A jogosítványokban jó pár olyan kódszám jöhet szembe, aminek sokan nem tudjuk a jelentését, a rendőrök ugyanakkor nagyon jól ismerik azt. Ám érdemes tisztában lennünk a kódok jelentésével, mivel a hatóság emberei, egy esetleges ellenőrzés során, ha nem a kódszámoknak megfelelő körülményeket találnak, bizony teljesen jogosan bírságolhatnak meg minket. Íme néhány nagyon hasznos kódszám jelentése, csak példálódzó jelleggel:


100    Gépjárművezetésre egészségügyi szempontból alkalmatlan

101    1. egészségügyi csoportban alkalmas,  102    2. egészségügyi csoportban alkalmas, 103    2. egészségügyi csoportban alkalmatlan

110    Tartalék szemüveg tartása kötelező

111    Kétoldali visszapillantó tükör kötelező

130    Mozgásszervi okok miatt csak a vezetői engedély részét képező mellékletben meghatározott feltételekkel vezethet

131    Csak a vezetői engedély részét képező mellékletben megjelölt típusú járművet vezethet, 132    Csak a vezetői engedély részét képező mellékletben meghatározott módon átalakított járművet vezethet, 133    Csak a vezetői engedély részét képező mellékletben meghatározott segédberendezéssel ellátott járművet vezethet


Tehát a 110-es szám, amit be is karikáztunk a képen: “Tartalék szemüveg tartása kötelező”. Ez alól pedig az sem mentesít, ha kontaktlencsét hordasz. Ha nem tartasz magadnál tartalék szemüveget az autóban, kiteszed magad a büntetés kockázatának.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)