Fájdalomcsillapító, jó égésre, fogszuvasodás ellen stb… Kitalálod mi ez?



Mostanában egyre többen vásárolnak kókuszolajat, és egyre szélesebb körben használják a konyhában. Ugyanakkor néhány egészségügyi probléma enyhítésére is kiváló házi megoldás lehet. (Természetesen súlyosabb problémákat ne kezeljünk otthon, azokkal mindig forduljunk orvoshoz)

A kókuszolajjal kevert ánizs permet elpusztítja a fejtetűt. Kenjük be vele a fejbőrt és a hajat, hagyjuk rajta fél órán keresztül, mielőtt lemosnánk. A tetvek elpusztulnak.

Külsődlegesen alkalmazva a kókuszolaj gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással bír. Ha jelentkezik a fájdalom, körkörösen masszírozzuk a bőrbe a kókuszolajat, és hamarosan a fájdalom enyhül.

Enyhébb égési sérülések és kisebb sebek gyógyulását elősegíthetjük, ha kókuszolajat használunk. Antioxidánsokban gazdag, így megújítja, regenerálja a bőrt.

A kókuszolaj gazdag laurinsavban, amely segít feloldani a baktériumok sejtmembránját, és a baktérium elpusztul. Laurinsavat egyébként az anyatej is tartalmaz, hogy támogassa a kisbaba immunrendszerét, amely még nem fejlődött ki teljesen.

Az írországi Athlone Institute of Technology szakemberei publikáltak egy tanulmányt, amely szerint a kókuszolaj gátolja azoknak a baktériumoknak a szaporodását, amelyek szuvasodást és gyulladásokat okozhatnak elő a szájban.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)