-10 fok, 10 centis havazás, ónos eső – Ha itt élsz, erre számíts, cudar időjárás közeleg!



Szombaton az ország északnyugati, nyugati felén vékonyabb, szakadozottabb lehet a felhőzet, majd délutántól határozottabban csökkenhet is. Délkeleti, keleti felén jobbára borult idő várható, majd a délutáni, esti óráktól ott is vékonyodni, szakadozni kezd a felhőzet.

Hazánk északnyugati, nyugati felén nem valószínű számottevő csapadék, máshol több helyen előfordulhat havazás, a keleti határ közelében néhol havas eső sem kizárt. Mérsékelt marad a légmozgás.

A délutáni órákban -2, +4 fokot olvashatunk le a hőmérőkről. Szombaton Békés és Csongrád-Csanád megyére első fokú figyelmeztetést adtak ki a havazás miatt, ezekben a megyékben 12 óra alatt 5 centit meghaladó friss hó hullhat.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg a keleti, északkeleti megyékben napos időszakok is lehetnek. Reggelig valószínűleg a Tiszántúlon is megszűnik a havazás.

Napközben, majd éjjel elsősorban hazánk nyugati, északnyugati felén fordulhat elő szórványosan havazás, helyenként havas eső, eső, ónos eső is. Hajnalban ködfoltok képződhetnek.

Helyenként megélénkül a délkeleti, majd északi szél. Hajnalra többnyire -8 és -2 fok közé hűl le a levegő, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délután -2, +5 fok valószínű.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)