Kásler szerint “észhez tértek” az oltatlanok, méghozzá ezért!



A járvány elleni védekezés intenzív szakaszába értünk, nagyon fontos a harmadik oltás is, mert az idő múlásával mindegyik vakcina veszít a védőképességéből – ismerte be Kásler Miklós.

“Az oltásokon részt vevők magas száma arra utal, hogy a magyar társadalom eddig nem oltakozó rétegei elgondolkodtak az eseményeken, és mintha az életösztön kezdene az emberekben ismételten megjelenni”

– mondta saját minisztériumának műsorában.

A miniszter az oltatlanokat ért diszkriminációról nem beszélt és arról sem, hogy mennyire lehetetleníti el az oltatlanok életét a munkáltatókkal a kormány részéről rájuk kényszerített oltás. Ismeretes, hogy aki nem hajlandó a kísérleti vakcinát beadatni, arra a megaláztatáson túl akár 1 éves fizetetlen szabadság várhat, így az oltakozás egzisztenciális kérdéssé vált a kormány zsarolásának köszönhetően.

Káslernek részben igaza van abban, hogy beindult az oltatlanok életösztöne, ez az ösztön azonban sokkal inkább az egzisztenciális félelmekre reagál és a hónapok óta tartó szisztematikus kormányzati zsarolás eredménye.

nagyon szeretném hangsúlyozni, hogy a vírus közösségi terjedésének az időszakában – tehát abban, amiben most vagyunk – semmilyen járványügyi védekezés nem éri el az átoltottság hatékonyságát

– emelte ki.

A gyerekek oltásáról Kásler Miklós elmondta, hogy erről eddig nagyon kevés szó esett, amit azzal magyarázott, hogy a vakcinát a gyógyszergyárak úgy fejlesztették ki, és úgy csináltak klinikai vizsgálatokat, hogy elsősorban a veszélyeztetett korcsoportokra lehessen alkalmazni.

Ugyanakkor azt is meg lehet figyelni, hogy az újabb és újabb mutációk egyre fiatalabb korcsoportokat támadtak meg.

Ez vonatkozik a brit mutánsra is, vonatkozik a delta-mutánsra is, és az omikron nevű új mutáns is feltehetően a gyermekek irányába magasabb fertőzöttséget okoz

– mondta az emberi erőforrások minisztere, aki szerint ezért lenne fontos az, hogy a gyerekek is felvegyék az oltást.

Kásler Miklós tájékoztatása szerint a nagy rendezvények közül a sportrendezvények, az Eucharisztikus Világkongresszus és a Vadászati Világkiállítás után nem mozdultak el a számok a járványgörbéről, az iskolák megnyitása azonban jelentős volt a járvány terjedése szempontjából.

Kásler az oltások mellékhatásairól semmi érdemlegeset nem mondott, a felmerülő aggodalmakra így reagált:

rosszindulatú daganatos megbetegedettek veszélyeztetett csoportot képeznek, ugyanúgy, ahogy a cukorbetegek, ugyanúgy a magas vérnyomás, stroke és még néhány betegségtípus. Ők abba a csoportba tartoznak, akiknek kimondottan életmentő lehet a vakcina beadása.


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)