Így tartsd melegen a lakást anélkül, hogy vagyonokba kerülne a fűtés!



Az alábbiakban néhány olyan kis praktikát mutatunk, ami segít a fűtésszámlát minél alacsonyabban tartani akár hidegebb teleken is:

1.) Egyrészt mivel a fűtőtestek mögötti fal jelentős mennyiségű hőt von el, érdemes ráragasztani alufóliát, annak érdekében, hogy akár kettő-három °C-kal is emelkedjen a hőmérséklet az otthonunkban.

2.) Másrészt amennyiben régi típusú nyílászáróink vannak, érdemes az ablakkeret, valamint az üveg csatlakozási pontjára szilikonos bevonatot tenni, hogy javítsuk a hőszigetelést.

3.) Szerezzünk be párnákat, és tegyük az ablakok és az ajtó elé, hogy csökkentsék a hő kiáramlását.

4.) Sütés után hagyjuk nyitva a sütőt, hogy így a kellemes süteményillaton kívül a kiáramló hő is segítsen fűteni a lakást.

5.) Ne toljunk bútorokat a fűtőtestek elé, hogy azok ne vonják el a hőt.

6.) Vegyünk vastag szőnyegeket minden egyes helységben, nem is gondolnánk, hogy ezzel is csökkentjük a hőveszteséget, ráadásul nem is kicsit: minimum 1 °C-kal is melegebb lesz az egész lakásban.

7.) Ha veszünk egy forró zuhanyt, és a fürdőszobában melegebb van, nyissuk ki a fürdőszoba ajtót, hogy a lakást is átjárja a meleg, és így legalább a fürdőszoba is kiszellőzik, nem penészedik majd be.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)