A bejgli 10 szabálya, amit sok háziasszony nem ismer



Ha idén ismét megpróbálkozol a bejgli sütéssel, de már előre tartasz attól, hogy vajon jól sikerül-e vagy ismét elhibázol valamit, akkor tartsd be az alábbi 10 szabályt és nem lesz gond!

Soha ne futtasd az élesztőt, mert akkor kalács jellegűre dagad a tészta és a végeredményed sem bejgli lesz!

Ha túl lágyra kevered a tölteléket, sütés közben szétesik a bejgli.

Hogy ne ess abba a hibába, hogy emiatt szárazra kavarod, egy kevés reszelt almával orvosolhatod a problémát. De vigyázz, alaposan csavard ki az almát, mielőtt hozzákevered!

Ne félj attól, hogy szorosan tekerd fel a tésztát! Sokan aszt hiszik, ha nagyon szoros, akkor rossz lesz a végeredmény, ez azonban nem így van!

Ha szép márványmintás bejglire vágysz, a nyers tekercset 1 egész tojás és 2 tojássárgája keverékével kend meg, csak sütés felénél kend be a tojásfehérjével!

Mindig hideg sütőbe tedd be a bejglit, mert ha túl forróra előmelegíted, a külseje hamarabb megpirul, a belseje pedig nyers marad.

180-190 fokos sütés az ideális. Efelett túl hamar megég, ez alatt pedig nagyon megkelhet a sütőben a tészta.

A tetejét mindig szurkáld meg! Ez segít, hogy sülés közben távozzon belőle a felszabaduló gőz és ezzel a tésztád is egyben marad.

Ha szeretnéd megelőzni, hogy kiszáradjon a tészta, akkor a sütőbe tegyél mellé egy kisebb tepsiben egy kevés vizet.

Egy átlagos sütőben 30 perc alatt szép, karamell színűre kell sülnie a bejglinek!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)