GYÓGYSZEREK NÉLKÜL GYÓGYÍTHATÓ A RÁK: MEGVAN A VÁRVA VÁRT ÁTTÖRÉS, NINCS TÖBB ÁTTÉT?




Egy forradalmian új módszer szüntetheti meg a daganatokat és az áttéteket a szervezeten belül.

Újfajta módszert dolgoztak ki a daganatos megbetegedések gyógyítására a szingapúri Nanyang Műszaki Egyetem kutatói:

Olyan trójai lóként viselkedő aminosavat fejlesztettek, ami rákellenes nanorészecskéket csempész be a szervezetbe, és így mindenféle gyógyszer nélkül képes elpusztítani a daganatos sejteket

– írja az IFL Science.

A módszer még mindig korai kutatási fázisban van, de petri csészében, sejtkolóniákon már nagyon ígéretes eredményeket mutatott.

A trójai faló maga az L-Fenilalanin nevű esszenciális aminosav, amire a rákos sejteknek szükségük van ahhoz, hogy nőni tudjanak.

Éppen ezért, ha a kutatók hozzácsatolnak olyan nanorészecskéket, amelyek elpusztítják ezeket a sejteket, a daganatok maguk fogják megkeresni és „megenni” az aminosavat, amiben ott csücsül a számukra káros nanorészecske.

Ez a nanorészecske, a Nano-pPAAM, mindössze 30 nanométeres, és a tanulmány szerint kiváló belső rákellenes és rákszelektív tulajdonságokkal rendelkezik.

Ahogy bejut a sejtekbe, aktiválja a reaktív oxigén szabadgyököket, ezzel a rákos sejt megsemmisül úgy, hogy a környező sejteknek semmi bajuk nem lesz.

A kutatást a szakértők a Small című tudományos folyóiratban publikálták.

A petri csészés, sejtkultúrás kutatásokban a nanorészecskék elpusztították a mell-, bőr- és gyomorráksejtek 80 százalékát, ez nagyjából annyi, mint amennyit a legtöbb rákgyógyszer szokott.


Ráadásul egeres kísérletekben

60 százalékkal lecsökkentette a tumornövekedést a kontrollcsoportokhoz képest.

A kutatók kiemelték, hogy a gyógyszerkomponens kihagyásával nagyon leegyszerűsödött a korábban egyébként már sokat kutatott folyamat, és rengeteg labilis faktort ki lehet így küszöbölni.

Nem kell például a hatóanyagokat valamilyen külső ingerrel külön aktiválni.

A következő lépés a Nano-pPAAM további fejlesztése, hogy specializálható legyen a különböző rákfajtákra, ezzel még hatékonyabb legyen a tumorok elpusztításában.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)