Ezt teszi a testeddel, ha sok C-vitamint veszel be!



Amint beköszönt a hidegebb időjárás, mindenkinek az az első dolga, hogy beszerez egy doboz jó erős C-vitamint. Annak próbáltunk most utána járni, mi az igazság, tényleg védelmet nyújt a vírusok ellen a csodavitamin.

A C-vitamin bizonyos elméletek szerint immunerősítő hatással rendelkezik. Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin feltalálója napi rendszerességgel vitt be belőle a szervezetébe, és segítségével állítólag a rákbetegséggel is fel tudta venni a harcot. Vannak olyan helyzetek azonban, amikor a C-vitamin nem hogy hasznos lenne, hanem egyenesen káros.

Szakértők szerint a legjobb, ha természetes forrásban juttatjuk be a szervezetünkbe a C-vitamint.

Arra is figyelni kell, hogy ha étrendkiegészítőként szedjük, semmiképp ne vigyük túlzásba a szedését, főleg, ha vesekő problémával küzdünk.

A vízben oldódó aszkorbinsav fogyasztását nem lehet túladagolni, mivel a felesleg kiürül a szervezetből, azonban mégsem szabad túlzásba vinni.

A C-vitaminból visszamaradó kémiai anyagok ugyanis akár vesekövet is okozhatnak.

A vesekövek háromnegyede ebből az anyagból, kalcium-oxalátból áll. Napi 4 gramm C-vitaminnál semmiképp nem ajánlott többet fogyasztani.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)