6 megyére adtak ki riasztást a közelgő időjárás miatt! Ha itt élsz, nagyon vigyázz!Változékony időre számíthatunk a hétvégén. Több alkalommal várható csapadék, amely változatos formában fog országunkban hullani.

Szombaton reggel az északkeleti országrészben lehetséges jelentéktelen mennyiségű ónos csapadék. Ezt követően az északkelet felől beáramló hideg légtömegben az Északi-középhegységben, Alföld északkeleti részén havazás kezdődik, illetve az eső havazásba vált, de néhol átmeneti ónos eső, fagyott eső lehet. Az említett északi tájakon a délutáni, esti órákra több helyen is várható 3-8 cm körüli hóréteg, majd gyengül a csapadék.

Főként Borsod északi részén, a Sajó-völgye, Heves-Borsodi-dombság térségében, illetve a Bükkben 8-10 cm-t meghaladó mennyiség is lehetséges. Késő este a Dunántúl északi részén és a főváros környezetében is gyengébb havazás valószínű, kis mennyiségű (lepel-3 cm) hóval. Este az Alföldön helyenkénthavazás,  gyenge ónos eső előfordulhat, majd vasárnapra virradó éjjel a déli országrészben a hőmérséklet fagypont alá csökkenésével az esőt ónos eső válthatja fel. Eleinte mérsékelt lesz a légmozgás, majd délután egyre nagyobb területen északkeletire fordul, és megélénkül a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 8 fok között várható, de míg délen, délnyugaton 10, 11, északkeleten csupán 1, 2 fok valószínű. Késő este -2, +4 fokra számíthatunk.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)