Tízből 1 felhasználó jön csak rá! Melyik három számjegy nyitja a lakatot. Te köztük vagy?

 A legtöbbeknek nem sikerül, pedig nem is annyira bonyolult.

Az alábbi kódfejtő táblázat segít abban, hogy rá tud jönni, mi lehet a helyes megfejtés!Ha van tipped, vagy végleg elakadtál, lentebb megtalálod nemcsak a megoldást, hanem egy részletes levezetést is, hogy miért ez a helyes!


.


.


.


.


.


.


.


.


A helyes megfejtés a 957.

 

Levezetés:


Kezdjük a kódfejtő táblázat első sorában!

Ha a hatos helyén lenne, akkor a kódfejtő táblázatban a második előfordulásánál is a helyén lenne, de nincsen így, tehát hatos nem lesz a kódban.

Ha a nyolcas helyén lenne az első sorban, akkor a kódfejtő táblázat negyedik sorában is a helyén lenne. Tehát nyolcas nincsen a kódban. Ebből az is következik, hogy a hetes a helyén van!

A harmadik dobozban az ötös és a hetes van a kódban, meg az utolsó szövegre pillantva, a kettes nincsen, nyolcas nincsen, tehát kilences, még az, ami maradt!

Ha tehát tudjuk, hogy a hetes az utolsón van, az ötös a második és harmadik sor miatt sem utolsóként, sem elsőként nem szerepelhet, így az második helyen van!

Ezzel végeztünk is!


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)