2000 éve halott: hátborzongató, mit találtak a belsejében!



A múmiák lényegében nem mások, mint ilyen, vagy olyan eljárással konzervált holttestek, azonban rengeteg misztikum és legenda lengi őket körül – és persze mi tagadás: igazán hátborzongatóan néznek ki.

A mumifikálás mögött többnyire az a koncepció húzódott meg, hogy ezzel örök életet biztosítsanak halottaiknak a túlvilágon.

Ennek a Kr. e. második évszázadban, ötven évesen jobb létre szenderült nemes hölgynek a hetvenes évek elején érintetlen állapotban találták meg a sírdombját, Kína Hunan tartományában. Tudni lehet róla, hogy Li Cang kormányzó felesége volt.

A holttest rendkívül jó állapotban maradt fenn, és még a tudósok sem értik, hogyan maradhatott ennyire rugalmas a bőre. Ellenben a “tekintete” és az arca rendkívül ijesztő..

A tudósok úgy gondolják, hogy a 154 centiméter magas és harmincnégy kilogrammos hölgy halálát heves epegörcs okozhatta, amelyet legyengült szervezete és szíve nem tudott elviselni. Mindezt a múmia nyelőcsövében talált dinnyemagok is igazolták, mivel a görögdinnye fogyasztása kiválthatta a szóban forgó erős epegörcsöt.

A múmia belső szervei is rendkívül jó minőségben maradtak fenn, így ezek vizsgálatával a tudósok újabb hasznos információkhoz juthattak hozzá.




Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)