MOST KAPTUK A HÍRT! Újabb szabályok léphetnek életbe, megváltozhat a kötelező védőoltás szabálya!



A Népszava azt írta, hogy újabb ponttal gazdagodott a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) közös sztrájkbizottságának követelés-listája.

Az oktatók érdekeit képviselő szakszervezetek szeretnék elérni, hogy a kormány sürgősen vonja vissza az állami intézményekben elrendelt koronavírus elleni kötelező védőoltásról szóló rendelkezését, ahogy azt is, hogy a nem állami intézményekben a kötelező oltás bevezetéséről a munkáltatók határozzanak.

A PSZ és a PDSZ képviselői szerdán három és fél órán keresztül tárgyaltak az Emberi Erőforrások Minisztériumában, ahol a Népszava állítása szerint azt az ígérték nekik, hogy alaposan megfontolják a kérésüket.

“A kormány jövő hét szerdáig átgondolja a szakszervezetek követelését a kötelező oltás visszavonásáról, és várhatóan egy új javaslatot tesznek majd le az asztalra”

– nyilatkozta a megbeszélést követően Nagy Erzsébet, a PDSZ választmányi tagja.

A szakszervezetek szerint felelőtlenség, hogy a kormány olyan szereplőkre hárítja az oltásokról szóló döntést, akik sem országos, sem területi járványügyi adatokkal, sem megfelelő szaktudással nem rendelkeznek.

A napilap szerint tárgyaltak a pedagógusok bérrendezéséről is, ám Nagy Erzsébet – mint fogalmazott – nem érte őket meglepetés. Ugyanis az Emmi képviselői ugyanazt a javaslatot vettették fel, amit Orbán Viktor miniszterelnök korábban bejelentett: jövőre 10 százalékos béremelést kaphatnak a tanárok, majd 2023-ban jöhet egy komolyabb bérrendezés.

“A szakszervezeti oldal számára ez elfogadhatatlan”– szögezte le a PDSZ képviselője.

Szabó Zsuzsa, a PSZ elnöke hozzátette: olyan tanári fizetésekre van szükség, amelyekből meg is lehet élni, és ezért követeléseikből nem fognak engedni.

A sztrájkbizottsági egyeztetések következő fordulója november 10-én lesz.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)