Mindenki tudja, hogy tele van C-vitaminnal, de arról senki nem beszél mit tesz a testeddel a savanyú káposzta!



A savanyú káposztát leginkább töltött káposztának fogyasztjuk, azonban ennél egészségesebb formája is létezik. Ha nyersen esszük, számos egészségügyi problémára lehet gyógyír.

Egy bolgár táplálkozásszakértő, Donka Baikova szerint a savanyú káposzta segítségével könnyen megelőzhetjük a rákos betegségek kialakulását.

Nagyon sok vitamint tartalmaz, ezenkívül pedig egy természetes probiotikum, mely jót tesz az emésztésnek, és a bélrendszer egészségének is.

Az egyetlen negatívum a savanyú káposztában az a magas sótartalma lehet, éppen ezért a táplálkozásszakértők arra kérnek, hogy a káposzta elkészítéséhez szükséges lé ne haladja meg a 2%-os sótartalmat.

“A savanyú káposzta csökkenti a káros baktériumok, és a rákos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A májban pedig megakadályozza a rossz koleszterin kialakulását, és csökkenti a triglicerid szintet is. Mivel védelmet biztosít a hasnyálmirigy számára, mintegy 30%-al csökkenti a vastagbélrák kialakulásának esélyét is.

Egyes tanulmányok szerint heti két alkalommal fogyasztott savanyú káposzta a mellrák kialakulását is csökkenti nagymértékben”-mondta dr. Donka Baikova.

Az biztos, hogy a savanyú káposzta nagyon egészséges, ezért főleg a téli időszakban fogyasszunk belőle minél többet.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)