MOST ÉRKEZETT! A szomszédos országot már elérte a nagy áramszünet, kitört a pánik!



Filmek, előadások, tévé műsorok szólnak arról, mi lesz, ha kimarad az áram, megszakad a fűtés, kialszanak a fények, nem folyik víz a csapból, és a boltok is bezárnak.

Osztrák áruházak már akciósan árulják a családi áramfejlesztőket.

Sőt, már most kérik a lakosságot, hogy vészhelyzet esetére tároljanak otthon készleteket – többek között 14 napra elegendő tartós élelmiszert és ivóvizet, gyertyát, rádiót. Száz laktanyát alakítanak át „önellátó biztonsági szigetté”, ez lehetővé teszi, hogy a segélyszolgálatok a vészhelyzet első két hetében cselekedni tudjanak.

„Nem az a kérdés, hogy lesz-e drámai áramszünet, hanem az, hogy mikor” – mondta az osztrák honvédelmi miniszter.

És ma délután hirtelen főpróbát tartott a kéretlen sötétség.

Bécsben mintegy 2000 lakás maradt áram nélkül. Több százan üldögéltek a sötétben.

Egyelőre csak két órán át. Aztán visszatért az élet…

Nálunk nem lesz ilyen. Legalább is Deutch Tamás szerint: “Mi, magyarok, biztonságban vagyunk azért, mert a rezsicsökkentés politikájának és gyakorlatának köszönhetően – szemben Nyugat-Európával és Dél-Európával – nem szabadultak el az energiaárak.”

Praktikus válasz. Ha valaki szorgalmasan gyűjtögette a rezsiszámláit, lesz mivel világosságot gyújtania, ha beüt az európai krach.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)