MOST ÉRKEZETT! Nem csak a tömegközlekedésben, ITT is kötelező lesz a maszkviselés!



Kötelező a maszkviselés november 1-jétől a fővárosi gyógyfürdőkben is.

Az előírás a medencékre, szaunára vagy gőzkabinra nem vonatkozik, de mindenhol máshol hordani kell az orrot és a szájat eltakaró maszkot, mindez tehát összes közösségi, zárt térre, a folyosókra, pénztárakra és az öltözőkre is érvényes – derül ki RTL Híradójából.

Ezt az óvintézkedést a Budapest Gyógyfürdői Zrt. a dolgozóitól már hetek óta kéri a járvány terjedésének megakadályozása érdekében, ám további szigorításokat pedig csak akkor vezetnek be, ha azt a Nemzeti Népegészségügyi Központ előírja.

Rusvai Miklós víruskutató szerint viszont érdemesebb lenne ismét védettségi igazolványhoz kötni a belépést.

Ettől függetlenül a szakértő szerint nem kell tartani a fürdőzéstől és a wellness szolgáltatásoktól, mivel maga az uszoda, a víz nem szerepel fertőzésátvivőként, hiszen a fertőtlenítőadalékok, amelyet az uszoda vízéhez adnak, közömbösítik a kórokozót, továbbá a szauna légterében sem lehet átadni, hiszen azon a hőmérsékleten a koronavírus rendkívül gyorsan elveszti aktivitását.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)