Most érkezett a bejelentés, teljes ország zár jönNovember 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – számolt be az Új Szó Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány szerdai döntéséről. Tíz nap után a döntést újraértékelik.

A lezárás két hétig tart, a döntés értelmében az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak.

Az iskolákat egyelőre nem zárják be. A november 25-án életbe lépő járványügyi szabályok szerint

Akik nem oltatják be magukat, vagy akik 180 napnál régebben estek át a koronavíruson, azoknak hétnaponta kell negatív teszteredményt felmutatni

A munkahelyekre pedig év végéig csak teljesen beoltott személyek, negatív teszttel rendelkezők vagy olyanok mehetnek be, akik 180 napnál korábban estek át a víruson

Az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetőleg nem esett át a fertőzésen, a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül.

Szlovákiában tombol a koronavírus negyedik hulláma, a kórházak tele vannak fertőzöttekkel, egyre jobban terjed a járvány.

Arról szóltak a hírek, hogy minden harmadik PCR-tesztnek pozitív volt az eredménye, a kórházban ápoltaknak nagy százaléka nincsen beoltva.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék