Most érkezett a bejelentés, teljes ország zár jön



November 25-től, csütörtöktől két hétig tartó lockdown lép érvénybe Szlovákiában. Az iskolákat egyelőre nem zárják be – számolt be az Új Szó Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter a kormány szerdai döntéséről. Tíz nap után a döntést újraértékelik.

A lezárás két hétig tart, a döntés értelmében az éttermek, valamint a nem létszükségletű boltok bezárnak.

Az iskolákat egyelőre nem zárják be. A november 25-án életbe lépő járványügyi szabályok szerint

Akik nem oltatják be magukat, vagy akik 180 napnál régebben estek át a koronavíruson, azoknak hétnaponta kell negatív teszteredményt felmutatni

A munkahelyekre pedig év végéig csak teljesen beoltott személyek, negatív teszttel rendelkezők vagy olyanok mehetnek be, akik 180 napnál korábban estek át a víruson

Az alkalmazott, aki nem kapta meg az oltást, illetőleg nem esett át a fertőzésen, a nemrégiben elfogadott törvény értelmében fizetés nélküli szabadságra kerül.

Szlovákiában tombol a koronavírus negyedik hulláma, a kórházak tele vannak fertőzöttekkel, egyre jobban terjed a járvány.

Arról szóltak a hírek, hogy minden harmadik PCR-tesztnek pozitív volt az eredménye, a kórházban ápoltaknak nagy százaléka nincsen beoltva.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)