Kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! Ebben nem lesz köszönet: havazással és röpködő mínuszokkal érkezik egy hidegfront! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS:



A kiderul.hu munkatársa, Molnár László meteorológus, a 24.hu-nak elmondta, csütörtökön egy markáns hidegfront éri el Magyarországot északról.

Emiatt a magasban már szerda este-éjjel 6-8 fokkal hidegebb légrétegek áramlanak hazánk fölé. Ez a felszínen még nem okoz érezhető lehűlést, de a magasabban fekvő északkeleti tájakon hózáporok este, éjszaka alakulhatnak ki, a Zemplénben akár 1-2 centis hótakaró sem kizárt.

Csapadék egyébként a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre a legvalószínűbb.

Napközben az esetleges hó is elolvad majd a hegyekben. Ezzel együtt mindenhol tisztul a levegő, a fagypont körüli éjszakák után a nappali maximumok csütörtökön és pénteken is 4-11 fok körül alakulnak. Pénteken pedig már fel is szakadozik a front felhőzete, és bár felmelegedés kezdődik, ez nem fog sokáig tartani.

Az agronaptar.hu hosszabb távú előrejelzése szerint vasárnap újabb északi hidegfront tör térségünkbe.

Ez már érezhető lehűlést okoz, a fagyos éjszakákra bőven átlag alatti, 3-8, 2-7 fokos nappali maximumokkal. Ez a jövő hét folyamán már a síkvidéken is havat hoz. A modellek alapján november 24-én egy újabb hidegfront érkezése látszik, egyre valószínűbb, hogy időjárásunkban megnyílik az északi pálya.

Az elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most! Nagyon hideg tél jön! Itt a nagy 4 hónapos előrejelzés novembertől februárigAz elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most!A numerológus által adott előrejelzés értelmében a nagy fagyra november második felében számíthatunk, ugyanakkor kitart december végéig – írja a Tudásfája. December első pár napjában enyhülés jön, de Miklós napja körül ismét hidegebbre fordul az idő, és érkezik a nagyobb havazás is. 10-e körül pár napig nagyon hideg lesz, majd szelesebb napok következnek.


KARÁCSONYKOR IS FAGYRA ÉS AKÁR VIHARRA IS SZÁMÍTANI KELL

Az előrejelzés szerint a viharos és még mindig kellemetlenül hideg napok december egész további részében kitartanak, Karácsonykor és Szilveszterkor is erre számíthatunk.

Igazán erős fagyok pont Karácsony tájékán lesznek, de a két Ünnep között jelentős mennyiségű hóra lehet számítani.


JANUÁRBAN SOK HÓ ESIK

Vízkeresztig tisztább időre és helyenként havas esőre számíthatunk. Ezután kemény fagy következik, amely az egész januárt érinti, elsősorban a hónap utolsó harmadát. Január közepén lesz intenzívebb hóesés.


FEBRUÁRBAN FOLYTATÓDIK AZ ERŐS HAVAZÁS

Február első két hete a január egyenes folytatása lesz, hóval, széllel és hideggel, de a hónap közepe körül megenyhül az idő, Bálint napján felmelegszik az időjárás, de a következő két napra még visszatér a havazás, a fagy pedig egész a hónap végégig kitart.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)