Kiadós havazás érkezik, az ország ezen része hamarosan fehérbe borul! Ebben nem lesz köszönet: havazással és röpködő mínuszokkal érkezik egy hidegfront! EZEKBEN AZ ORSZÁGRÉSZEKBEN LESZ HÓESÉS:A kiderul.hu munkatársa, Molnár László meteorológus, a 24.hu-nak elmondta, csütörtökön egy markáns hidegfront éri el Magyarországot északról.

Emiatt a magasban már szerda este-éjjel 6-8 fokkal hidegebb légrétegek áramlanak hazánk fölé. Ez a felszínen még nem okoz érezhető lehűlést, de a magasabban fekvő északkeleti tájakon hózáporok este, éjszaka alakulhatnak ki, a Zemplénben akár 1-2 centis hótakaró sem kizárt.

Csapadék egyébként a Salgótarján-Békéscsaba vonaltól északkeletre a legvalószínűbb.

Napközben az esetleges hó is elolvad majd a hegyekben. Ezzel együtt mindenhol tisztul a levegő, a fagypont körüli éjszakák után a nappali maximumok csütörtökön és pénteken is 4-11 fok körül alakulnak. Pénteken pedig már fel is szakadozik a front felhőzete, és bár felmelegedés kezdődik, ez nem fog sokáig tartani.

Az agronaptar.hu hosszabb távú előrejelzése szerint vasárnap újabb északi hidegfront tör térségünkbe.

Ez már érezhető lehűlést okoz, a fagyos éjszakákra bőven átlag alatti, 3-8, 2-7 fokos nappali maximumokkal. Ez a jövő hét folyamán már a síkvidéken is havat hoz. A modellek alapján november 24-én egy újabb hidegfront érkezése látszik, egyre valószínűbb, hogy időjárásunkban megnyílik az északi pálya.

Az elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most! Nagyon hideg tél jön! Itt a nagy 4 hónapos előrejelzés novembertől februárigAz elmúlt 100 év egyik leghidegebb tele jön most!A numerológus által adott előrejelzés értelmében a nagy fagyra november második felében számíthatunk, ugyanakkor kitart december végéig – írja a Tudásfája. December első pár napjában enyhülés jön, de Miklós napja körül ismét hidegebbre fordul az idő, és érkezik a nagyobb havazás is. 10-e körül pár napig nagyon hideg lesz, majd szelesebb napok következnek.


KARÁCSONYKOR IS FAGYRA ÉS AKÁR VIHARRA IS SZÁMÍTANI KELL

Az előrejelzés szerint a viharos és még mindig kellemetlenül hideg napok december egész további részében kitartanak, Karácsonykor és Szilveszterkor is erre számíthatunk.

Igazán erős fagyok pont Karácsony tájékán lesznek, de a két Ünnep között jelentős mennyiségű hóra lehet számítani.


JANUÁRBAN SOK HÓ ESIK

Vízkeresztig tisztább időre és helyenként havas esőre számíthatunk. Ezután kemény fagy következik, amely az egész januárt érinti, elsősorban a hónap utolsó harmadát. Január közepén lesz intenzívebb hóesés.


FEBRUÁRBAN FOLYTATÓDIK AZ ERŐS HAVAZÁS

Február első két hete a január egyenes folytatása lesz, hóval, széllel és hideggel, de a hónap közepe körül megenyhül az idő, Bálint napján felmelegszik az időjárás, de a következő két napra még visszatér a havazás, a fagy pedig egész a hónap végégig kitart.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék