Itt a nagy bejelentés – Újabb korlátozások lépnek életbe Magyarországon december 1-től



Az innovációs és technológiai miniszter egyedi határozata értelmében 2021. december 1-jétől csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni a szakképzési intézményekbe.

E főszabály alól természetesen mentesülnek a szakképző iskolákban, technikumokban foglalkoztatottak, oktatók és tanulók – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára.

A minisztérium csütörtöki közleménye szerint a decembertől érvényes határozat értelmében az intézményekbe való belépés védettségi igazolvány (applikáció, uniós digitális Covid-igazolvány, nemzetközi oltási bizonyítvány, védettségi igazolás) felmutatásához kötött. Az előírást a szakképző intézmény alkalmazottaira és diákjaira nem kell alkalmazni.

A tanulót kísérő egy nagykorú személy, például szülő, nagyszülő a védettség igazolása nélkül csak az intézményvezető által meghatározott pontig mehet be az iskola területére – közölte az ITM.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)