Ilyen még nem volt: megállíthatatlanul emelkednek a nyugdíjak jövőre! EKKORA NYUGDÍJEMELÉS JÖN JANUÁRBAN!!



Idén jelentette be a magyar kormány, hogy jövő évtől további nyugdíjemelésre kell számítania az időseknek. Az Mfor számítása szerint több mint 75 ezer forinttal kaphatnak többet jövőre a nyugdíjasok.

A kormány a következő évre változatlanul 3 százalékos nyugdíjemeléssel számol, ezért januárban az átlagnyugdíj összege 162,6 ezer forint lesz.

Az Mfor szerint 3,8 százalékos infláció mellett így a nyugdíjkorrekció évente 15 500 forintot jelent. A nyugdíjprémiumról azt írják: 6 százalékos GDP-re alapozva az idősek további 50 ezer forintot kapnak majd.

A portál kiemeli, hogy az év eleji emeléssel növelt nyugdíjon felül éves szinten – együtt a 13. havival – mindez közel 230 ezer forintot jelent. Tehát, ennyi pénz jön majd a rendes, év eleji emeléssel növelt nyugdíjon felül éves szinten, ha ez a makropálya valósul meg. Eszerint az idei évhez képest 75 750 forinttal több lesz az évközi intézkedésekre visszavezethető kifizetés, amivel a nyugdíjasok számolhatnak.


Címlapfotó: illusztráció


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)