Idős bácsi állt meg a fiatal anyuka előtt és olyasmit mondott neki, amitől csak nyeljük a könnyeinket...



Átsüvítünk az életen, mint egy gyorsvonat. Rohanunk egyik időpontról a másikra, egyik kötelezettség után teljesítjük a másikat és ezt persze a hosszas munkaórák után.

Nem kétséges, a gyermekeink drága kincsek számunkra, de milyen gyakran lassítunk le és töltünk valóban minőségi időt velük? Szentelünk nekik minden nap osztatlan figyelmet?

Egy teljesen idegen férfi lépett oda az egyik boltban egy fiatal anyukához, aki két gyermekével intézte a bevásárlást az egyik nap. Akkor a nő még nem is gondolta, hogy a szavak, amiket hallani fog, soha nem törlődnek ki az emlékezetéből azután.

“Volt már úgy, hogy egy teljesen idegen emberrel beszélgetésbe elegyedtél és azt gondoltad, ezt a személyt biztosan Isten küldte hozzád?” – írta Leanne, a fiatal anya.

Ezután kifejtette, hogy mi történt vele egyik nap vásárlás közben:

“Miközben vásároltam, egy idős bácsi közelített meg, hogy elmondja, mennyire aranyosak a fiaim, majd tovább állt. Pár perccel később azonban visszajött, láthatóan valamit meg akart osztani velem.

Elmesélt egy történetet a fiáról, aki akkor még csak 5 éves volt. A fia megkérte, hogy építsenek egy madárházat. Ő azt mondta neki, hogy nem lehet, mert nagyon fontos dolga van, amit el kell intéznie. Ezután látta a csalódottságot a fián, aki nem sírt, nem rendezett jelenetet. Nagyon szörnyen érezte magát, amiért összetörte a fia szívét. 

Odahívta magához a fiát, együtt elmentek a boltba, ahol alapanyagokat vettek és megépítették a madárházat.

Ezután a bácsi hozzátette, hogy 40 év elteltével egyáltalán nem emlékszik, hogy mi lehetett az a “fontos” dolog, amit el kellett intéznie akkor. Viszont az élmény, amit a madárház építése jelentett számára a fiával, örökre vele maradt és mai napig kristálytiszta emlék.

Ezután egyenesen a szemembe nézett és szeretetteljesen azt mondta: ‘Még mindig megvan a madárház.’

A szemeim azonnal megteltek könnyel. Még úgy is, hogy a napom nagy részét a fiaimmal töltöm, soha nem szentelek nekik teljes figyelmet. Félig vagyok csak ott, amikor csinálunk valamit közösen, sokat akadékoskodok, és gyakran elvonják a figyelmemet a tennivalók és a telefonom. 

Ez a férfi nem is tudta, hogy mennyit segített nekem ráeszmélni, hogy mi az igazán fontos az életemben. Inspiráció volt, hogy lassítsak le egy kicsit és legyek sokkal tudatosabb a családomat illetően.”

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)