Berobbant a járvány az egyik magyarországi megyében



Riasztó számokat lehet kiolvasni a ma megjelent napi koronavírus-jelentésből.

Ma reggeli adatok szerint 8434 új fertőzöttet igazoltak, azaz a járvány negyedik hullámának napi fertőzésszámai már túllépték a második hullám csúcsán látottakat, és ezzel együtt hazánk összes járványmutatója is erősen romlik.

A Portfolio szúrta ki, hogy továbbra is Magyarország keleti, délkeleti részében a legerősebb a járvány, de ezen belül is Jász-Nagykun-Szolnok megyében az utóbbi egy héten a százezer főre vetített regisztrált fertőzésszám 932-re ugrott. Ez a portál szerint közel négyszerese a Komárom-Esztergom megyei adatnak, de több más dunántúli területhez képest is két-háromszoros szinten áll a mutató, illetve a néhány hete még fő gócnak számító délkeleti megyékhez képest is érdemben magasabb ez a szám.

A jászsági adat azt jelenti, hogy egyetlen hét alatt a lakosság közel 1%-a regisztráltan megfertőződött.

Ez annak függvényében riasztó adat, hogy a fertőzések felderítési hatékonysága az alacsony tesztelési kapacitások és a gyors terjedés miatt igen alacsony, azaz a valódi fertőződési arány valójában ennek a számnak a többszöröse, legalább két-háromszorosa lehet.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)