Berobbant a járvány az egyik magyarországi megyébenRiasztó számokat lehet kiolvasni a ma megjelent napi koronavírus-jelentésből.

Ma reggeli adatok szerint 8434 új fertőzöttet igazoltak, azaz a járvány negyedik hullámának napi fertőzésszámai már túllépték a második hullám csúcsán látottakat, és ezzel együtt hazánk összes járványmutatója is erősen romlik.

A Portfolio szúrta ki, hogy továbbra is Magyarország keleti, délkeleti részében a legerősebb a járvány, de ezen belül is Jász-Nagykun-Szolnok megyében az utóbbi egy héten a százezer főre vetített regisztrált fertőzésszám 932-re ugrott. Ez a portál szerint közel négyszerese a Komárom-Esztergom megyei adatnak, de több más dunántúli területhez képest is két-háromszoros szinten áll a mutató, illetve a néhány hete még fő gócnak számító délkeleti megyékhez képest is érdemben magasabb ez a szám.

A jászsági adat azt jelenti, hogy egyetlen hét alatt a lakosság közel 1%-a regisztráltan megfertőződött.

Ez annak függvényében riasztó adat, hogy a fertőzések felderítési hatékonysága az alacsony tesztelési kapacitások és a gyors terjedés miatt igen alacsony, azaz a valódi fertőződési arány valójában ennek a számnak a többszöröse, legalább két-háromszorosa lehet.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék