Beengedték az M1 stábját a Honvéd kórház intenzív osztályára: az egyik ágyon egy elhunyt feküdt



Újra megfeszített küzdelem folyik a kórházak intenzív osztályain a koronavírusos betegek életéért – számolt be az M1 aktuális csatorna péntek este. A Híradóban azt is elmondták: a Covid-osztályon azt tapasztalják, amikor a beoltatlan betegek kikerülnek a kórházból, szinte minden esetben meggondolják magukat és úgy döntenek: mégis kérik az oltást.

Még egy év sem telt el azóta, hogy az M1 stábja exkluzív interjút készített budapesti Honvédkórház Covid-intenzív osztályán, ahol a legsúlyosabb állapotban lévő betegek gyógyulásáért dolgoznak a szakemberek. Most ismét beengedték a stábot, hogy mindenki láthassa: heroikus küzdelem folyik a betegek életéért. Az ott dolgozó szakemberek azt mondják, hogy még ennyi idő után sem biztos, hogy az emberek megértik: életbevágóan fontos az oltás.

Amikor az M1 stábja a kórteremben forgatott, az egyik betegágyon egy elhunyt feküdt, aki nem sokkal korábban belehalt a koronavírusba. Emiatt az M1 Híradójában kegyeleti okokból ki is takarták a kép egy részét. A riport a hirado.hu-n vagy alább látható.

Péter Ádám, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szakorvosa azt mondta: az oltások hatása több szempontból is határozottan látszik. Ritka, aki oltással az intenzív osztályra kerül. Előfordul, de arányaiban sokkal-sokkal ritkábban, mint oltatlanul. Másrészt aki oltás után kerül ide az intenzív osztályra, az sokkal jobb eséllyel kerül ki innen élve.

Péter Ádám is arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenki vegye fel az oltást, mert a járvány negyedik hullámának megfékezéséhez erre van szükség.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)