AZONNALI SZIGORÍTÁS Magyarországon! Ezeket kéri az orvosi kamara a kormánytólA MOK szerint a mai adatok alapján, az 565 lélegeztetett beteg az legalább másfélszer, inkább kétszer annyi súlyos állapotú beteget jelent, aki már intenzív ellátásra szorulna – ha lenne számára hely.

Mint írják, a diagnosztizált új fertőzöttek több mint egytizede kórházi felvételre szorul – azaz sokkal több fertőzött lehet, de napi több száz betegfelvétel, a már ápolt betegek számának 10 százalékos napi növekedése is hatalmas szám, óriási terhet ró a mentőszolgálatra és a felvevő kórházakra.

Gőzerővel dolgozva is belefulladnak a betegekbe az Sürgősségi osztályok, újabb és újabb osztályokat alakítanak át és nyitnak meg a COVID ellátáshoz, ide szemészeket, urológusokat, sebészeket és ezen osztályok nővéreit átvezényelve.

A MOK szerint az intenzív osztályok – noha itt is újra újabb és újabb részlegeket nyitnak – telítődnek, mindez nem meglepetés: láttuk a környező országokban az esetszámok drámai növekedését, de itthon a jól induló, ám lelassuló oltáskampányon kívül nem történt érdemi megelőző intézkedés, ezek az osztályok pedig egy ponton túl racionálisan nem bővíthetőek tovább.

Hiába van elég gép, ha a személyzet egyre fogyott az előző járvány óta. Megbetegedtek és meghaltak, kiégtek és kiléptek, megfelelő számú szakszemélyzet nélkül pedig nincs valódi intenzív terápia – tették hozzá.


Ha magyar társadalom nem akar karácsonyra rengeteg halottat, ha ki akarja mutatni megbecsülését az érte küzdő hősök iránt, akkor


- rendezzék az ügyeleti díjazást

- emeljék meg érdemben a szakdolgozói béreket

- kezdjék meg az egészségügy problémáinak érdemi kezelését

- de legfőképpen: lassítsuk le együtt a betegek számának növekedését, a kórházak elözönlését – szólított fel a Magyar Orvosi Kamara.


A MOK szerint ezért a következő szigorításokra lenne szükség:


- legyen kötelező a maszk minden zárt közösségi térben (bevásárlóközpontok, boltok, mozik, színházak, stb.)

- szüntessék be a tömegrendezvényeket

- kössék tartalommal megtöltött védettségi igazolványhoz (megfelelő számú oltás felvétele hat  hónapon belül) vagy friss negatív PCR teszthez a belépést a nem létfontosságú helyekre (szórakozóhelyek, éttermek, színházak, mozik)

- támogassák a távmunkát, home-office-t

- valamint hangsúlyozzák a rendszeres kézmosás és a távolságtartás fontosságát.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)