3 trükk, amivel pillanatok alatt megszabadulhatsz a befagyott szélvédőtől!



Odakint komoly mínuszok vannak, így ha nem óvjuk autónk szélvédőjét, könnyen jégpáncél képződhet rajta. Ha nem szeretnél hosszú perceket tölteni kint a fagyos időben, az autó ablakát vakargatva, akkor íme 3 tipp, hogy gyorsan végezz a jégtelenítéssel.


1. A denaturált etilalkohol remek segítség


Egy szórófejes flakonban töltsünk 2 adag alkoholt és 1 adag vizet, rázzuk fel, majd fújjuk be az ablaküveget. Pár másodperc múlva könnyedén lepattog a jégréteg.


2. Ecetes megoldás


Ha nincs odahaza denaturált alkohol, megteszi azt az ecet is. 3 adag ecetet keverjünk el egy 1 adag vízzel, töltsük át egy szórófejes flakonba az oldatot, és következhet a befújás, a végén pedig a jégtelenítés.


3. Borotvahab és macskaalom


Olykor a benti pára is képes jégréteggé alakulni, így nem csak kívülről kell lekaparni a hideg páncélt, hanem belülről is. Nos, ha előző este borotvahabbal bekenjünk a szélvédő belső részét, reggelre nem fog befagyni, sőt ha a műszerfalra egy kis dobozba macskaalmot teszünk, az felszívja a benti párát, így nem lesz ami ráfagyjon az ablakra.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)