Ember száját nem hagyta még el olyan igazság, mint amit Juszt László mond a rokkantnyugdíjak szabályai elfogadásáról: ” Ezek tényleg azt gondolják, hogy mi….



2012-ben a 133 bátor ember, a főnök javaslatára alakította át a rokkantnyugdíjak szabályait. Nyugdíj helyett kitalálták a rokkantsági ellátást. A lényege, hogy egy felülvizsgálat nyomán az egészségi állapotukat – nem a tényleges testi helyzetük, hanem a megváltozott jogszabályi környezet miatt – javulónak minősítették, s ezzel, akár a felére csökkentették az ellátásuk összegét.

Hat évvel később – a soha nem kapkodó Alkotmánybíróság – 2018-ban kijelentette, hogy alaptörvény-ellenes és nemzetközi jogot is sért. Kötelezte a parlamentet, hogy legkésőbb 2019 március végéig változtassa meg a szabályt, s a tényleges élethelyzetet, fizikai állapotot is kell vizsgálni.

A kormány és a 133 bátor, évek óta – a saját “Alaptörvénybíróságát” is figyelmen kívül hagyva – a mai napig törvénytelenül és embertelenül alázza a rokkantakat. Bár azt gondolom, hogy ez ezektől a túlfizetett senkiktől nem igazán meglepő…


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)