Gyászolnak az amerikaiak – elhunyt Donald, a volt miniszterElhunyt Donald Rumsfeld, az Egyesült Államok egykori védelmi minisztere – jelent meg a hír a világ vezető sajtóorgánumaiban.

“Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Donald Rumsfeld amerikai államférfi, odaadó férj, apa, nagyapa és dédapa nyolcvannyolc éves korában, családja körében, szeretett taosi, új mexikói otthonában eltávozott közülünk” – idéz az Index a család közleményéből.

Bár nagy formátumú politikus volt, négy amerikai elnököt is szolgált, s kétszer is betöltötte a védelmi miniszteri pozíciót, megítélése korántsem mindig pozitív.

Egyrészt erős támogatója volt a 2003-as második iraki háborúnak (a beavatkozást ért kritikák után ifjabb George Bush elnök 2006-ban végül felmentette), másrészt 2008-ban emberiesség elleni bűncselekményekben való bűnrészességgel vádolta meg a volt tárcavezetőt az amerikai fogolytáborokban uralkodó állapotok miatt.

Donald Rumsfeld 88 évet élt.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)