1 perce jött a hír! MEGVÁLTOZOTT A TÖRVÉNY! >>>> MINDENKIRE VONATKOZIK AZ ÚJ SZABÁLY!



Egy korszak lezárul: Vége a kötelező maszkviselésnek.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió reggeli műsorában pénteken elmondta, hogy a mai nap folyamán Magyarországon a beoltottak száma eléri az 5,5 milliót. Ez egyben azt is jelenti, hogy az élet visszatérhet a megszokott kerékvágásba, a legtöbb járványügyi intézkedést eltörli a kormány, VAGYIS SOR KERÜLHET AZ INTÉZKEDÉSEK LÉPCSŐZETES FELOLDÁSÁNAK HATODIK FOKOZATÁRA.

Megszűnik tehát a kötelező maszkviselés. Nem kell majd maszkot viselni

a közterületeken,

az üzletekben

és a tömegközlekedési eszközökön,

a kórházak és a szociális intézmények viszont kivételt képeznek, ott továbbra is szükséges a maszk használata. Az 5,5 millió beoltott elérése után védettségi igazolvány nélkül is szabad lesz a belépés:


- a vendéglátó üzletekbe,

- szálláshelyekre,

- fürdőkbe

- szabadidős létesítményekbe,

- és az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra.


Nem lesz már a vásárlókat négyzetméterenként korlátozó intézkedés az üzletekben, a családi események, magánrendezvények esetén pedig az eddigi 50 fős létszámkorlátozás 100 főre, a lakodalom esetén a 200 fős létszámkorlátozás 400 főre emelkedik.


Néhány területen viszont továbbra sem történik enyhítés. Ide tartoznak

- a sportrendezvények,

- a zenés-táncos rendezvények,

- illetve a zárt térben tartott, vagy 500 főt meghaladó szabadtéren tartott egyéb rendezvények.


Ezeken az eseményeken marad a létszámkorlátozás és csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni rajtuk. Az egyetemek és a főiskolák pedig készülődhetnek a jelenléti oktatás visszaállítására.

A korlátozások feloldásánál a kormány figyelembe vette a korábbi nemzeti konzultáció eredményét, a magyar emberek véleményét a lépcsőzetes újraindításról.

Rendkívül sikeres volt a magyar járványkezelés

Az újabb lazítások javarészt annak köszönhetőek, hogy a járvány elleni védekezésben Magyarország a legsikeresebb országok közé tartozott, majd az oltási kampány során is kimagaslóan teljesített.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)