Így lesz omlós és olyan puha a MÁJ, akár a vaj




Bár a máj az egyik legfinomabb ételünk, volt egy időszak, amikor a májat egészségtelen ételként bélyegezték meg. Mára azonban világossá vált, hogy bár érdemes mértékkel fogyasztani, azonban ha ez betartjuk, csak jót tehet a testünkkel: rengeteg értékes tápanyag, nyomelem és vitamin forrása a máj.

A borjú és a csirkemáj rendkívül gazdag E-vitaminban, ezenkívül kalciumban, káliumban, cinkben, vasban, és folsavban is. A sertésmáj B1 vitamint, a csirke mája pedig B6 vitamint is nagy mennyiségben tartalmaz. A szárnyasok májában zen kívül A vitamin is található.

Mit kell tennünk annak érdekében, hogy a máj kellően megpuhuljon? Talán nem is az a kérdés elsősorban, hogy mit kell tennünk, hanem az, hogy mit ne tegyünk. Ne sózzuk, ne ízesítsük túlzottan korán a májat, hanem csak akkor, amikor már csaknem készen van: ezzel elkerülhetjük, hogy cipőtalpszerű maradjon.

Egy másik hasznos tipp, hogy az elkészítés napja előtt tegyük be a májat a hűtőbe olajban, úgy hogy az olaj lepje el teljesen. Így mire a máj az asztalunkra kerül, vajpuha lesz, bármit is készítsünk belőle.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)