Egy szálloda mosónőjétől hallottam: ezt kell a törölközők mellé önteni mosás előtt!



Biztosan te is találkoztál már a problémával, amikor a törülközőt frissen kivéve a mosógépből, nem érezted kellemes szagúnak. Mintha az öblítő sem használt volna neki, sőt mi több, még enyhén penészes szagot is árasztott.

Hidd el, nem te vagy az egyetlen. Mivel a törülközők a tisztálkodást hivatottak szolgálni, az a legkevesebb, hogy mindig friss illatot árasszanak. Erre hoztunk most el neked egy tökéletes megoldást.


A probléma oka


A törülközőket hajlamosak vagyunk egy-egy szárítkozás után hanyagul ledobni a fürdőszobában a mosógépre vagy felakasztani őket egy fogasra. Az alapvető baj itt kezdődik.

A fürdőszoba levegője nagyon magas páratartalommal rendelkezik, főleg ha még az ajtaját sem szoktunk rendszeresen nyitva tartani. A ledobott vagy felakasztott törülköző egyszerűen képtelen megszáradni rendesen, mivel összehajlik, gyűrődik.

A benne maradt nedvességen még a fürdőszoba páratartalma sem segít. Emiatt a baktériumok és legfőképp a penészgombák vígan el tudnak benne szaporodni. Még ha nem is látod őket, az a tipikus szag jelzi a jelenlétüket.

Először is fontos, hogy a törülközőt mindig egy szárítóra tedd megszáradni, hogy egyenletesen át tudja járni a levegő. Lehetőleg ne a fürdőszobában hagyd, ha mégis, rendszeresen szellőztess a helyiségben.


A megoldás


Fogj egy mérőpoharat és tégy bele 1-2 evőkanál szódabikarbónát. Erre önts rá nagyjából 2 dl ecetet. Fontos, hogy a mérőedény magas falú legyen, mert a két hozzávalót összekeverve hajlamos kifutni a keverék.

Dobd be a kérdéses törülközőket a mosógépbe és öntsd be mellé a keveréket.

Mosd ki a szokásos programon.

A szódabikarbónás ecet segít megszabadulni a penésztől és a törülköző anyagában megrekedt mosószertől is. Ezen kívül puhább lesz az anyaga és még a mosógépnek is jót tesz, mert együtt tisztulhat a törülközőkkel.

Tetszés szerint adhatsz a keverékhez néhány csepp választott illóolajat is.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)