Visszaadta a pénzzel teli, talált pénztárcát a hajléktalan férfi. Hihetetlen mit kapott cserébe!



A tulajdonos először úgy gondolta jutalmat ad a becsületes megtalálónak, ám amikor kiderült, hogy ki a jótevő, meggondolta magát.

A Thaiföldön élő hajléktalan Woralop egy metróállomáson készült lefeküdni, amikor észrevette, hogy egy férfi tőle nem túl messze elejti a tárcáját. Felkelt, és próbált a férfinek jelezni, de az nem hallotta. Próbált utána menni, de elvesztette szem elől – adta hírül a Metro.

A tárcában 20 000 baht (kb. 150 ezer forint) volt. Woralop zsebében ekkor összesen 6 baht, vagyis kb. 50 forint lapult. Nem kell ecsetelni, hogy mekkora vagyonnak tűnt számára a tárca tartalma – amiben ráadásul bankkártyák és egyéb iratok is volta.

Ám neki eszébe sem jutott, hogy megtartsa, hanem azonnal bevitte a rendőrségre az érintetlen, talált pénztárcát, és nagy elégedettséggel távozott.

A tárca tulajdonosát, az igencsak jómódú Niity Pongkriangyost a rendőrség tájékoztatta, hogy megtalálták a pénzét.

Először úgy gondolta jutalmat ad a becsletes megtalálónak, ám amikor kiderült, hogy ki volt a jótevő, meggondolta magát.

Inkább munkát és lakhatást ajánlott neki bangkoki gyárában. Woralop elfogadta az állást, amely a 11 000 bahtos (87 ezer forint) fizetés mellett szállást is biztosít.

A férfi boldogan elfogadta az állást, és azóta is szívvel-lélekkel végzi a munkáját.

Woralop történetét mindenki ismeri a gyárban. Munkatársai felnéznek rá, hisz esete azt bizonyítja, hogy a tisztesség meghozza az eredményét!

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)