Tele van vitaminnal, védi az ideg-, szív- és érrendszert,normalizálja a gyomorsavat, csökkenti a trombózist és még sorolhatnánk!



Tele van vitaminnal, védi az ideg-, szív- és érrendszert,normalizálja a gyomorsavat, csökkenti a trombózist és még sorolhatnánk!

A halva Indiából és Közép-Ázsiából származó édesség. Ismert még Délnyugat-Ázsiában, Kelet- és Dél-Európában. Népszerű a Közel-Keleten és a Balkánon, de ismert a volt Szovjetunió egyes területein is.

Hozzávalók:

Habár a hozzávalói nemzetről nemzetre változnak, az alap ugyanaz: szezámmag, cukor, méz és növényi olaj. A különböző jellegeket a hozzávalóknak köszönhetjük: mogyoró, dió, kakaó, mandula vagy pisztácia.

A Halvának egyedülálló táplálkozási tulajdonságokkal rendelkezik. Az alapanyagok, amikből készítik természetes forrása a fehérje, nátrium, kalcium, kálium, magnézium, van, cink, foszfor és étkezési savaknak.

A Halva bárok napraforgómagból készülnek. Ennek köszönhetően magas arányban tartalmazza a B1 és F vitaminokat.

A B1 vitamin vagy tiamin legfőbb feladata az idegrendszer karbantartása, serkenti a szív és izmok működését. A B1 vitamin szükséges a szénhidrátok, cukor és keményítő lebontásához az emberi szervezetben, normalizálja a gyomorsavat. Ez a vitamin képes glükózzá alakítani a szénhidrátokat, ami az emberi agy fő energiaforrása. Tehát ha megfelelő mennyiségű B1 vitaminhoz jut a szervezetünk, akkor a szellemi képességeink nagymértékben javulhatnak.

A tiamin könnyen pótolható, mivel szinte minden élelmiszerben megtalálható, de a főzés, sütés melege tönkreteszi a B1 vitamint. A felesleges B1 vitamin mennyiség a vizelettel távozik a szervezetünkből, a szövetekben, szervekben egyáltalán nem tárolódik, ezért minden nap szükséges a megfelelő mennyiség bevitele, pótlása.

Az F vitamin a sejthártya építőanyaga. Ennek hatásai: csökkenti a trombózis és koleszterinképzést, csökkenti a vérnyomást, tágítja a vérereket, csökkenti a koleszterin lerakódást, fokozza az inzulin hatását, súlycsökkenéshez vezet a telített zsírok égetésével, gyulladáscsökkentő és ízületi gyulladás csökkentő hatása van, kedvezően hat az agy működésére, jó közérzetet ad. Az F- vitamin hiánya bőrproblémákat, fertőzésekre való hajlamot, ízületi gyulladást, terméketlenséget vagy teherbeesési nehézséget, érzelmi problémákat- stresszre való hajlamot okozhat.

F- vitamin napi szükséglet: az összes napi bevitt kalória 1%-a.

A Halva termékek a napraforgómagok hideg sajtolásával készülnek, ezért megőrzik a teljes vitamin tartalmukat, így a termék egy egészséges „édesség” amennyiben betartjuk az ajánlott fogyasztási mennyiséget.


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (897) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (15) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (99)