Van, ahol lekapcsolhatják a közvilágítást, de akkor kijárási tilalom lesz



Komló képviselő-testülete több energiaspórolási intézkedésről döntött, de a közvilágításról még nem tudtak megegyezni – írja a bama.hu. Utóbbi kijárási tilalommal párosulna, de ha ez nem megy, akkor őrjáratokat kell szervezni.

A lap szerint a portál számos intézkedést hozott, hogy spórolni tudjanak az energiával.

Az óvodában, nyitva tartási időben 20 fokot biztosítanak, egyéb időszakban 16 fokra állították a hőközőponti szabályzót.

Az önkormányzat intézményeiben több helyen az elavult izzókat LED égőkre cserélték.

A Színház jövő hétfőtől április 30-ig bezár, a Közösségek Háza azonban továbbra is üzemel, a szükséges energiatakarékossági intézkedésekkel.

Ugyanilyen feltételekkel a Városi Sportközpont is nyitva tart, biztosítja az iskolák úszás oktatását és az NB I-es kézilabda csapat működését.

A karácsonyi díszkivilágítás várhatóan elmarad.

Az önkormányzati hivatalban november elsejétől csak hétfőn és kedden lesz ügyfélfogadás, csütörtökön és pénteken pedig kötelező lesz a távmunka, amikor is az épületet csak 14 fokra fűtik fel.

A közvilágítás korlátozását is tervezi a város, döntés azonban egyelőre erről nem született. Polics József polgármester szerint az intézkedés jogszabályi háttere nem egyértelmű, és a technikai feltételek terén is vannak hiányosságok, ezekről folyamatosan zajlanak az egyeztetések – írja a lap.

Az egyik verzió szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás, de Polics javaslata szerint ez kijárási tilalommal kellene, hogy párosuljon, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében.

Ha erre nincs mód, akkor a rendőrség, a polgárőrség segítségét kéri a város, hozzájuk pedig csatlakozhatnának helybéliek, akik őrjáratos sétákat szervezve vigyáznák lakókörnyezetük biztonságát.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)