Van, ahol lekapcsolhatják a közvilágítást, de akkor kijárási tilalom leszKomló képviselő-testülete több energiaspórolási intézkedésről döntött, de a közvilágításról még nem tudtak megegyezni – írja a bama.hu. Utóbbi kijárási tilalommal párosulna, de ha ez nem megy, akkor őrjáratokat kell szervezni.

A lap szerint a portál számos intézkedést hozott, hogy spórolni tudjanak az energiával.

Az óvodában, nyitva tartási időben 20 fokot biztosítanak, egyéb időszakban 16 fokra állították a hőközőponti szabályzót.

Az önkormányzat intézményeiben több helyen az elavult izzókat LED égőkre cserélték.

A Színház jövő hétfőtől április 30-ig bezár, a Közösségek Háza azonban továbbra is üzemel, a szükséges energiatakarékossági intézkedésekkel.

Ugyanilyen feltételekkel a Városi Sportközpont is nyitva tart, biztosítja az iskolák úszás oktatását és az NB I-es kézilabda csapat működését.

A karácsonyi díszkivilágítás várhatóan elmarad.

Az önkormányzati hivatalban november elsejétől csak hétfőn és kedden lesz ügyfélfogadás, csütörtökön és pénteken pedig kötelező lesz a távmunka, amikor is az épületet csak 14 fokra fűtik fel.

A közvilágítás korlátozását is tervezi a város, döntés azonban egyelőre erről nem született. Polics József polgármester szerint az intézkedés jogszabályi háttere nem egyértelmű, és a technikai feltételek terén is vannak hiányosságok, ezekről folyamatosan zajlanak az egyeztetések – írja a lap.

Az egyik verzió szerint Komlón 22 és hajnali 4 óra között szünetelne a közvilágítás, de Polics javaslata szerint ez kijárási tilalommal kellene, hogy párosuljon, amire a Covid idején is volt már példa, ezúttal azonban a közbiztonság érdekében.

Ha erre nincs mód, akkor a rendőrség, a polgárőrség segítségét kéri a város, hozzájuk pedig csatlakozhatnának helybéliek, akik őrjáratos sétákat szervezve vigyáznák lakókörnyezetük biztonságát.


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék