ÚJ FIZETNIVALÓ A MAGYAROKNAK! Hoppá! 5000 forintos FIZETNIVALÓ, amit családok, nyugdíjasok millióinak kötelező lesz befizetni! EZT az 5 EZER FORINTOT valószínűleg Önnek is be kell fizetni!



A közösségi közlekedésben általános érvényű, ötezer forintos "klímabérlet" bevezetését szorgalmazza az energiaválság ellen az LMP. Bakos Bernadett, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombati – online követhető – sajtótájékoztatóján kiemelte: rövid távon segíteni szeretnék a rászorulókat, a magas benzinárak miatt hátrányt szenvedőket.

Az MTI cikke szerint hosszú távon pedig segíteni kívánják a fenntarthatósági szempontokat, a "zöld átállást" – fűzte hozzá. A klímabérlet olyan országosan megvásárolható, egységesen ötezer forintba kerülő bérlet lenne, amely minden tömegközlekedési eszközre érvényes lenne. Az LMP-s képviselő rámutatott: ehhez hasonló szabályozást nemrég fogadtak el Németországban.

A klímabérlet azért is jó megoldás, mert álláspontjuk szerint a jövő nem az autós, hanem a tömegközlekedésé. Kitért arra is, hogy első lépésként három hónapos átmeneti időszakra vezetnék be a klímabérletet, és utána valódi, társadalmi vitát folytatnák arról, hogy fennmaradjon-e.

A kedvező tarifa mellett ugyanis fejleszteni szükséges a közösségi közlekedést is, mert akármilyen olcsó, vannak olyan területek Magyarországon, ahol nem jelent minőségi alternatívát az autós közlekedéssel szemben, A klímabérlet költségeit a központi büdzséből finanszíroznák, nem a „kivéreztetett önkormányzatok, vagy a csőd szélén álló közlekedési vállalatok” viselnék – mondta.

Akció a villamoson: ismét a BKK járatain csaptak le a rendőrök, elkaptak egy körözött bűnözőt is – videó

A lehetséges megoldások között említette a nagy szennyező vállalatok társasági adójának 25 százalékra emelését. Csak a Moltól beszedett extrabevétel fedezné a költségeket, és még maradna is belőle.


Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)