Nézegetem ezt a népszámlálás papírt, de nekem itt valami nagyon nem akar összeállni…“Nézegetem, nézegetem a népszámlálási kérdőívet. De számomra meg mindig érthetetlen, miért ez az elnevezése, hogy: népszámlálás?

Csak azt nem kérdezik meg benne nyiltan, ki hányszor ment WC-re és az milyen volt…

Lakáskérdőív?! Hát az meg minek? A lakás nem tud valaszolni egyetlen kérdésre sem. Én pedig a sajátomról miért mesélnék el mindent? Az én otthonom, az én váram, amiért megdolgoztam…

És, ha ez a levél nem névre, hanem csupán címre érkezett ill. bedobálták a postaládába, akkor az nem is az enyém. Téves, mehet vissza a feladóhoz. Hozzám bármi érkezett eddig név nélkül, arrról soha nem gondoltam hogy az enyém.

Ha egy levél nem postai úton és átvételi elismervények ellenében érkezik, ki bizonyítja, hogy bárki is megkapta? Szemetet meg amúgy is milyen jogon hajigál valaki a postádába?!

Fenyegetnek büntetéssel? Bizonyítsák be, hogy én átvettem ezt a bizonyos küldeményt!

És erről megint a c0v!d mizéria jut az eszembe. Ott is fenyegettek, hogy mi történik, ha nem vesszük fel a v@kvakc!nát.

Egy része az emberiségnek szaladt és engedelmeskedett. Jó sokan hezitáltak. A többiek gondolkodtak és azt mondták, hogy NEM. Én az utóbbi csoporthoz tartoztam, és igaz, hogy megbüntettek, mert négy hónapig fizetés és munka nélkül hagytak, de egy percig sem bántam meg, akármilyen kemény időszak is volt.

Ha most körbenézünk, azt látjuk, megint kitaláltak valamit, amivel szorítani akarnak az embereken. És ismét van három csoport. De most is mindenki saját maga dönti el, hova fog tartozni…

De tudjátok? NEM CSOPORTOK KELLENEK, HANEM VÉGRE VALAHÁRA ÖSSZEFOGÁS, hogy soha többet ne szoríthassák a népet, senki ne dugja önként igába a fejét…

Lehet velem nem egyetérteni, hisz mindannyian különbözőképpen gondolkodunk. De én most is azt mondom, hogy ideje lenne már egy régi – remélhetőleg nem elfeledett – hívó szóra hallgatni, hogy EGYÜTT EGYMÁSÉRT dobbanjon a szívünk:

TALPRA MAGYAR!”

(Judit Bánk ❤️ tollából)


Forrás

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)