Ez a nő 2 éve fűtés nélkül él, és elmondta, hogy lehet mégis meleg a lakásbanA skót származású Carolyn Anderson egy évig élt fűtés nélkül, és egy TikTok videóban 8 kulcsfontosságú tippet osztott meg mindazokkal, akik kénytelenek lesznek minimális fűtéssel vagy akár anélkül szembenézni a közelgő téllel.


Mivel az energiaárak jóval magasabbra emelkedtek, sokak számára komoly problémát jelent majd a fűtés idén télen. Carolyn Anderson azonban hasznos tanácsokkal látta el mindazokat, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy nagyobb összegeket költsenek a lakás kifűtésére.


„Elegem van abból, hogy olyan emberek akarják megmondani, hogy lehet megbirkózni a téli hideggel, akik még soha nem voltak kénytelenek fűtés nélkül boldogulni. Ezek a tanácsok egy olyan személytől származnak, aki valóban megtette ezt, és alapvetően 8 dologra kell odafigyelni” – magyarázta a videóban.


Az első tanács az ablakokon és más felületeken lecsapódó párával kapcsolatos. Carolyn szerint ez különösen a hálószobákban lehet probléma.


„Biztosan lesz dolgod párával az ablakokon, esetleg más felületeken is. Ezt minden reggel, vagy amikor csak észreveszed, le kell törölni. A páralecsapódás nemcsak lehűtheti a helyiséget, hanem nedvességet is okozhat, ami egyéb problémákhoz vezet” – mondta.


Második tippje a bőrápolásra vonatkozott, amire hidegben különösen érdemes odafigyelni, hiszen a bőr könnyebben kiszáradhat és ez akár fájdalmas is lehet. Ezért mindenkinek azt javasolta, fordítson nagyobb figyelmet a bőrápolásra a téli hónapokban.


A harmadik tipp az egészségügyi kockázatokra vonatkozott. Az állandó hideg Carolyn szerint fejfájást okozhat, ezért fontos, hogy egy sál vagy sapka segítségével mindig melegen tartsuk a fejünket és a homlokunkat.


Negyedik tanácsa szorosan az előzőhöz kapcsolódott, és arra vonatkozott, hogy a fejünkhöz hasonlóan a torkunkat és a mellkasunkat is melegen kell tartanunk, mivel folyamatosan „hideg, nedves levegőt fogunk belélegezni, ami árt a szervezetünknek”.


„Próbálkozhatunk köhögés elleni cukorkákkal, mivel egy kicsit ezek is felmelegítik a torkunkat és meleg italokkal – sok meleg itallal” – mondta.


Az ötödik dolog, és Carolyn szerint az egyik legnagyobb probléma, a ruhaszárítás kérdése. A szárítógép használata szintén sokba kerülhet, ráadásul nem is mindenki számára hozzáférhető ez a lehetőség. Az sem igazán kivitelezhető, hogy a fűtőtesten szárítsuk a ruhákat, de ha legalább az egyik szobában működik a fűtés, érdemes a fűtőtest közelébe tenni a szárítót.


A hatodik tanácsa a törölközők szárazon tartására vonatkozott, ami szintén kihívást jelenthet fűtés hiányában. „A törölköződ nem fog megszáradni két zuhanyozás között. De találd meg a módját, hogy valahogy megszárítsd, hogy kevésbé legyen nyomorúságos az életed” – mondta.


Ezután arra is kitért, hogy az olyan élelmiszereket, amik szobahőmérsékleten kenhető állagúak (például csokoládékrémet, mogyoróvajat) érdemes melegebb helyen tartani, mert könnyen megszilárdulhatnak a hidegben.


A nyolcadik tipp az ágynemű szárazon tartására vonatkozott. Carolyn arra figyelmeztet, hogy az ágynemű éjszaka átnedvesedhet, ha leizzadunk, ezért mindenképpen ki kell szellőztetnünk azt, hogy este kellemes érzés legyen újból belefeküdni.


Végezetül még egy bónusz tippel is szolgált: „Ne használd a kedvenc bögréidet, ha nagyon kihűlnek, mert megrepedhetnek, ha forró vizet öntesz beléjük, hogy megfőzz egy teát. Hidd el, ez valóban megtörténik” – mondta.A videónak hatalmas sikere volt a közösségi oldalon, és eddig több mint 45 ezren kedvelték azt.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)