Riasztó vészjelzés ez egész Európának: maga a pokol várhat ránk a Kárpát-medencében



Egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási körülmények hazánkban is: ha így folytatódik, a század második felére megszokottá válhat a 40 fok feletti kánikula a Kárpát-medencében

Ürge-Vorsatz Diana az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az éghajlat változások súlyosságágról, többek között azt is elmondta, hogy nem az átlaghőmérséklet növekedése mondható problémának, hanem a szélsőséges időjárások gyakorivá válása. Azonban az átlaghőmérséklet növekedése is súlyos problémákat okozhat az emberek számára. Nyugat-Európában az idei nyár rendkívül szélsőségesnek mondható volt, habár Magyarországot kevésbé érintette. Meteorológiai Világszervezet 2019 júliusát a Föld valaha volt legmelegebb hónapjának nyilvánította.

Az évszázad második felére, de akár már közepére átlagossá válhat a Kárpát- medencében is magas hőmérséklet. Magyarországon egyre gyakrabban számíthatunk villámáradásokra, és a szárazsággal járó tűzesetekre- nyilatkozta Ürge-Vorsatz Diana az extrém átlaghőmérséklet növekedés kapcsolatban.

Azt is kifejtette a klímakutató, hogy bolygónkon nem lehet végtelenségig növekedni, amit az emberiségnek és a gazdasági résztvevőknek is meg kellene érteniük.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)