Órákon belül heves zivatarokkal és jelentős esővel érkezik a hidegfront – Mutatjuk mi várható!Hidegfront hoz heves zivatarokat!

A forró napok után pénteken egy hidegfront érkezik.

Előtte az Alföldön még 36-41 fokos hőség lesz és jó eséllyel megdől a melegrekord. Napközben nyugat felől több hullámban érkeznek majd zivatarok, szupercellák, melyek rendszerbe rendeződnek. A front mentén kialakulhatnak heves zivatarok is, akár izoláltan, akár rendszerben, melyeket nagy méretű jég (1-3cm), heves kifutószél (80-100km/h) és felhőszakadás (20-40mm) kísérhet.

A front hosszabb ideig vesztegel majd hazánk felett, ráadásul egy hidegcsepp is beleszól az időjárásunkba, ezért többször is kialakulhatnak zivatarok, melyeknek az idő előrehaladtával a felhőszakadás lesz a jellemző kísérőjük. Nagy területen eshet 40-50mm csapadék a hétvégéig, de egyes területeken akár ennek többszöröse is összegyűlhet, sőt villámárvizek is lehetnek!


Metkep.hu

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)