Elképesztő: pénzért vehetnek búcsút elhunyt szeretteiktől a hozzátartozók a győri kórházban – Fizetni kell, ha látni akarják elhunyt szerettüket



Elképesztő: pénzért vehetnek búcsút elhunyt szeretteiktől a hozzátartozók a győri kórházban – Fizetni kell, ha látni akarják elhunyt szerettüket.

Az úgytudjuk.hu cikke szerint dr. Jávor László főigazgató elismerte, hogy van ilyen díjfizetési kötelezettség, de az nem újdonság: két éve vezették be. Ugyanis nem közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatás a halott hozzátartozó megtekintésének megszervezése. A boncmestereknek is pluszmunka az ilyesmi, mert időpontot kell egyeztetni, ki kell venni a hűtőből az elhunytat, a kegyeleti szempontokra figyelemmel kell előkészíteni a testet, be kell rendezni a bemutatóhelyiséget, és költségekkel járnak az elhunyt megtekintését követő intézkedések is. A pénzt a kórház számlájára kell utalni.

Jelenleg a halottmegtekintés kórházi eseteire nincs központi szabályozás, és a főigazgató szerint a téma nem az orvosetikai kérdések témakörébe tartozik. A lap úgy tudja, az Országos Kórházi Főigazgatóságnál nem tartják etikusnak, hogy Győrben pénzt kérnek mindezért a hozzátartozóktól, de lesz egy új, egységes szabályozás ezekre az esetekre.

Népszerű bejegyzések

Népszerűek

Népszerű bejegyzések

Címkék

agytorna (2) aktuális (898) asztrológia (9) egészség (33) elgondolkodtató (127) érdekesség (259) fejtörő (21) humor (16) húsvét (3) ima (1) lélek (1) megható (26) megrázó (7) praktika (8) recept (100)